Världen
20 maj 15:00
Ridsportplus

Dräktigt sto hittades med svåra skador – misstänkt djurplågeri

TraumaEtt dräktigt tidigare 1,50-sto misstänks ha blivit jagat och illa slaget i en hage i England.

Dräktigt sto hittades med svåra skador – misstänkt djurplågeri
Fölet överlevde inte. Bilden har inget samband med artikeln i övrigt. Foto: iStock

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Det var ägarens sjuåriga dotter som i veckan hittade det dräktiga tidigare 1,50-stoet Alice död och illa åtgången i hagen i engelska East Sussex. Olika omständigheter gör att händelsen utreds av polisen som misstänkt djurplågeri. Det rapporterar brittiska Horse and Hound.

Synen som mötte Lauren Sapsted och hennes sjuåriga dotter Bella var fruktansvärd. ”Mamma, mamma” hörde Lauren Sapsted dottern skrika förtvivlat medan hon själv sprang mot hästarnas vindskydd.
– Jag sprang runt hörnet och hittade henne med benpipan stickandes ut från benet. Förlossningen hade satt igång och hon hade grävt hål i marken när hon försökte ta sig upp, berättar Lauren Sapsted till Horse and Hound.

Stoet gick i hagen tillsammans med två andra dräktiga ston och skulle ha fölat om cirka tre veckor.

”Olidliga smärtor”

Det hela började med att grannen ringde på morgonen och berättade att alla hästarna var lösa. Orolig skyndade Lauren Sapsted till stallet där grannen berättade att hästarna var infångade och att ”de två mammorna” var okej. ”Det ska vara tre” svarade Lauren Sapsted och gick ut i hagen för att titta tillsammans med dottern Bella.
– Det är mer än grymt. De lämnade henne på marken med olidliga smärtor. Det är det värsta av allt, säger Lauren Sapsted.

Stoets grimma var borta vilket man tror hänger ihop med att stoet fördes bakom vindskyddet innan den misstänkta misshandeln började.
– De tror att hon har blivit slagen och att benet har blivit skadat.

Stoet hade också märken på kroppen som inte riktigt går att sätta i samband med eventuella sparkar eller utfall från de andra två stona. Ingen av hästarna hade skor. Enligt vittnesuppgifter ska en person ha varit synlig i området tidigt på morgonen samma dag.

– Jag trodde inte att det kunde bli värre efter branden, men det här är miljoner, triljoner gånger värre. Min stackars Bella är helt förstörd, säger Lauren Sapsted som råkade ut för en stallbrand för två år sedan.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden