Världen
24 februari 2022 09:08

Ytterligare en häst avlivad efter EHV-utbrott

SmittaUtbrottet av EHV-1 på en tävling i Kalifornien har förvärrats, då ännu en häst fått avlivas efter att ha smittats på en annan tävlingsplats och fått svåra neurologiska symptom. Det diskuteras nu om alla karantänsregler har följts bland de ryttare som åkt mellan de olika tävlingarna.

Ytterligare en häst avlivad efter EHV-utbrott
EHV-viruset sprider sig snabbt i Kalifornien. Foto: iStock

Det hela startade på Desert International Horse Park i Thermal, cirka 22 mil sydöst om Los Angeles i Kalifornien, där man den 11 februari kunde konstatera att det fanns hästar med EHV-1. Flera hästar testades positivt och några av dem fick neurologiska symptom – en häst blev så pass dålig att den nyligen fick avlivas.

Några av hästarna som varit på tävlingen i Thermal fortsatte sedan till LA February Show, efter att ha mellanlandat i karantän. Enligt arrangören hade dessa hästar dock bara varit isolerade i fem dagar – inte sju som reglerna säger. Efter att de anlänt till den nya tävlingsplatsen och arrangören fått vetskap om smittan så skickades dessa hästar hem igen.

Men EHV-smittan hann ändå spridas även på LA February Show, och arrangören meddelade under gårdagen att en häst avlivats.

”Denna häst uppvisade inga symtom förrän sent i går eftermiddag, då det visade sig neurologiskt och hästen fick så allvarliga symptom att den avlivades. Labbresultat kommer att ta ett par dagar för att vi ska få svar på vad som hände”, skriver man på sociala medier.

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av West Palms Events (@westpalmsevents)

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden