Dressyr
7 april 2021 06:20

Dressage Power öppnar för anmälan till GP-touren

KvalstartDet är nytt format när Live Arena och Dressage Power nu öppnar upp anmälan för sin GP-tour. Men den gemensamma finalhelgen är densamma. "Vi gör den här Grand Prix-touren för att vi vill utveckla dressyrsporten i Sverige", säger Peter Härnstam, en av Dressage Powers grundare.

Dressage Power öppnar för anmälan till GP-touren
Johanna Due-Boje tog hem storvinsten i fjol. Foto: Privat

Det nya formatet innebär att Live Arena & Dressage Power Grand Prix Tour inte har egna kvaltävlingar, utan att ryttarna kvalar på befintliga tävlingar. Kvalbara klasser är FEI Grand Prix och FEI Grand Prix Unga Ryttare. Finalen blir dock densamma med en gemensam finalhelg för alla Dressage Powers tävlingar den 19-21 november.

– Snittet på de två bästa starterna under kvalperioden för anslutna ekipage är det man kvalar till final på. Efter kvalperiodens slut tas de bästa ekipagen ut till final, säger Peter Härnstam, en av Dressage Powers grundare, i ett pressmeddelande.

Syftet med det nya formatet är att utvärdera upplägget.
– Vi har tankar på att utveckla men då måste ryttarna vilja vara med. Vi gör den här Grand Prix-toruen för att vi vill utveckla dressyrsporten i Sverige. Vi beslutar om år 2022 efter utvärderingen som görs i år. Det finns mycket tankar och idéer men dem presenterar vi senare under året, tillsammans med Live Arena, säger Peter Härnstam.

Johanna Due-Boje red GP-touren och tog hem segerchecken på 100 000 kronor i fjol. Att rida kür tycker hon är extra roligt.
– Det är min grej och jag brukar kunna leverera, säger hon.

Kvaltiden för GP-touren startar den 16 april och pågår fram till den 31 oktober.

Uppdaterade regler och anmälan.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden