Sport
23 februari 2016 10:03

Dressyrens drottning till GHS

Visserligen blev hon nerpetad från dressyrtronen på senaste världsrankningen, men när det gäller titeln som dressyrens drottning är det ingen som kan slå Charlotte Dujardin på fingrarna. I mars kommer hon till Sverige, när hon startar i världscupfinalen med Uthopia.

Dressyrens drottning till GHS
Charlotte Dujardin och Uthopia i världscupkvalet i Amsterdam i januari. Kim C Lundin kim@witnet.se

Stjärnan Valegro har tävlat sparsamt de senaste månaderna, och har OS i Rio som årets mål – oddsen på att det blir ännu en medalj av ädlaste valör för brittiskan är inte särskilt höga. Till Göteborg och Scandinavium blir det istället chefens 15-årige hingst Uthopia (e Metall-Inspekteur) som får följa med för att jaga ännu en världscupfinalseger åt Dujardin – hon vann 2014 och 2015 med Valegro.

Finalen blir det första Sverige-besöket för Dujardin, som startade Utophia i världscupkvalen i London och Amsterdam under säsongen.
– Vi ställer väldigt lite krav på Uthopia i de här kvalen han gjort, till finalen kan vi absolut få honom i lite bättre fysisk form. Det är en häst som är en familjemedlem och han har gjort allt för oss rätt. Det blir skönt för Charlotte att kunna rida utan samma krav på att vinna, vi är glada hur det än går nu, det är bara roligt, säger Carl Hester, ägare till Uthopia och Charlottes tränare, angående finalen i Göteborg.

Valegro gör sin första tävling för året i spanska Jerez i helgen, där det arrangeras en CDI3* som lockat flera av världens toppryttare.

Reem Acra FEI World Cup-finalen går i Scandinavium den 24-28 mars.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 123 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden