Nyheter
21 april 2020 20:29

Dressyrringen ställer in sina cuper

CoronasmittanMed två cuper på olika nivåer, som skulle ha ridits på ett flertal platser nu under våren, blev det för osäkert med hur den eventuella tävlingssäsongen kommer att se ut till hösten. Dressyrringen har beslutat att ställa in sina serier Msv B Tour och Intermediaire I Kür Cup.

Dressyrringen ställer in sina cuper
Dressyrringen har ställt in sina cuper för resten av året. Arkivbild: Roland Thunholm

Det hann bara ridas ett första kval, i Åstorp i mars, innan tävlingsstoppet infördes på grund av coronaviruset. Dressyrringen meddelar nu att deras styrelse, i samråd med Svenska Ridsportförbundet, tagit beslutet att ställa in sina två cuper för resten av året.
”Vi känner osäkerhet över hur sommaren och hösten kommer att bli. Vi vill att våra cuper ska vara så rättvisa som möjligt och att alla ska kunna tävla på lika villkor.” skriver Dressyrringen i ett uttalande. Planen är att cuperna, Msv B Tour och Intermediaire I Kür Cup, ska komma tillbaka 2021.

De ekipage som hunnit anmält sig till cuperna kommer att få tillbaka anmälningsavgiften.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden