Nyheter
30 mars 2020 15:25

Nytt datum för OS i Tokyo – invigning 23 juli 2021

Nytt målUnder måndagen meddelades det nya datumet för sommar-OS i Tokyo. Det blir bara en dags skillnad mot när spelen skulle ha hållits i år. Nästa steg är nu att hantera OS-flyttens konsekvenser för EM.

Nytt datum för OS i Tokyo – invigning 23 juli 2021
Malin Baryard Johnsson och H&M Cue Channa på OS i Rio 2016. Foto: Roland Thunholm

Internationella olympiska kommittén, IOK, och de nationella idrottsförbunden har diskuterat klart. Nytt datum för sommar-OS i Tokyo är satt. Invigning blir den 23 juli 2021, enligt nyhetsbyrån AP.

Beslutet kom under måndagen – OS ska hållas 23 juli–8 augusti nästa år, vilket är nästan samma datum som spelen skulle ha hållits i sommar. Samtidigt meddelas det också att Paralympics kommer att avgöras 24 augusti–5 september.

Nästa steg är nu att hantera konsekvenserna av OS-flytten, särskilt med avseende på de europeiska mästerskap som är planerade att gå av stapeln sommaren 2021.
– Det kommer att påverka hela den internationella tävlingskalendern för alla sporter och ur FEI:s synvinkel inkluderar det fyra europeiska mästerskap, men vi undersöker redan möjligheter att minimera effekterna, säger FEI-presidenten Ingemar de Vos i ett pressmeddelande.

EM i hoppning, dressyr och paradressyr samt körning och voltige är för närvarande tänkt att gå i Budapest 23-30 augusti 2021 medan EM i fälttävlan är satt till 11-15 augusti i franska Haras du Pin.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden