Nyheter
4 mars 2020 08:20

Fler stortävlingar inställda på grund av coronaviruset

CoronasmittanFEI meddelade under tisdagen att ytterligare ridsportevenemang ställts in på grund av oro för coronasmittan. Samtliga inställda tävlingar är i länder som drabbats hårdast av viruset. Samtidigt meddelade IOK:s styrelse att målet är att OS i Tokyo ska hållas som planerat.

Fler stortävlingar inställda på grund av coronaviruset
Raden av tävlingar som ställs in på grund av coronasmittan blir allt längre. Foto: iStock

De senaste inställda tävlingarna är en enstjärnig/tvåstjärnig distanstävling i Kerman, Iran, den 5-6 mars, en enstjärnig fälttävlanstävling i Hongkong den 14 mars och en tävling i reining i italienska Cremona den 26-27 mars. Alla tre tävlingarna ligger i de länder som drabbats allra värst av viruset. Det rapporterar Dressage News.

Två världscuptävlingar i dressyr i Kiev, Ukraina, i början av maj ställdes också nyligen in, utöver Longines Masters och Asia Horse Week som ställdes in tidigare i februari. Tävlingarna i Kiev skulle ha ingått i den centraleuropeiska ligans säsong 2020/2021, med final i Göteborg nästa år. Serien skulle totalt ha bestått av 17 deltävlingar.

Förberedelserna inför året främsta stortävlingar, världscupfinalen i Las Vegas den 15-19 april och OS i Tokyo den 24 juli-9 augusti, fortsätter dock än så länge, samtidigt som coronasmittans utveckling följs mycket noga.

I samband med ett styrelsemöte gick IOK under tisdagen igenom de åtgärder som hittills vidtagits för att säkerställa att spelen kan hållas på ett säkert och tryggt sätt. Därefter uttryckte IOK sitt fulla engagemang i att spelen i Tokyo kommer att genomföras som planerat.

”IOK:s styrelse uppmuntrar alla atleter att fortsätta förberedelserna inför OS i Tokyo”, löd budskapet. Detta enligt Dressage News.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden