Dressyr
25 januari 2020 08:35

Dressyrsvenskarna plockar rosetter i Wellington

WellingtonCaroline Darcourt och Tinne Vilhelmson Silfvén håller den svenska dressyrfanan högt på andra sidan Atlanten. Bägge har levererat fina placeringar i Wellington två dagar i rad och även toppat med varsin seger i Prix S:t Georges respektive Intermédiaire II.

Dressyrsvenskarna plockar rosetter i Wellington
Caroline Darcourt och Bon Coeur gör fina ritter i Wellington. Foto: Sara Hellner

Caroline Darcourt har vinnarstövlarna på sig i Wellington. Under fredagen vann hon Prix S:t Georges med Bon Coeur på 72,882 procent. Tvåa blev amerikanen Günter Seidel med Beltano på 71,423 procent och tredjeplatsen knep brittiska Susan Pape med Bourani på 70,529 procent.

Caroline Darcourt placerade sig dessutom sjua i den fria küren med Paridon Magi på 73,200 procent under fredagen. Vann gjorde amerikanskan Olivia LaGoy-WeltzLonoir med 80,495 procent i det 16 starter starka startfältet. Spanjoren Juan Matute Guion och Don Diego kom på andra plats med 77,950 procent och kanadensiska Lindsay Kellock knep tredjeplatsen med Sebastien på 75,880 procent.

Under torsdagen red Caroline Darcourt och Paridon Magi också hem en femteplats i Grand Prixen på 67,435 procent. Även den klassen vanns av amerikanska Olivia LaGoy-WeltzLonoir med 73,435 procent.

Tinne Vilhelmson Silfvén håller sig också framme i Wellington och vann under torsdagen en nationell Intermédiaire II på 70,588 procent med Esperance samtidigt som Caroline Darcourt och Sankt Erik blev tvåa i torsdagens nationella Grand Prix med 64,739 procent. Torsdagens GP-klass vanns av amerikanska Catherine Haddad StallerFrankie med 71,848 procent.

Under lördagen startar Tinne Vilhelmson Silfvén en Grand Prix Special med Etoine.

Lördag 25 januari

Resultat- och startlista CDI3* Grand Prix Special

Fredag 24 januari

Resultatlista CDI1* S:t Georges

Resultatlista World Cup Grand Prix Freestyle

Torsdag 23 januari

Resultatlista World Cup Grand Prix

Resultatlista FEI Grand Prix

Resultatlista Intermédiaire II

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden