Avelsnyheter, Dressyr
2 oktober 2022 06:20

Dressyrvecka på Breeders – det händer på söndagen

Breeders TrophyDressyrveckan på Breeders går mot sitt slut med Lövsta Future Challenge följt av 7-åringarnas final. Här är allt du behöver veta för att följa sista dagen på Breeders Trophy i Flyinge.

Dressyrvecka på Breeders – det händer på söndagen
Dressyrveckan på Breeders lider mot sitt slut. Nästa vecka tar de unga hopphästarna vid. Foto: Roland Thunholm

Söndagen inleds med Lövsta Future Challenge Unga Hästar respektive Lövsta Future Challenge U25 med 13 startande i vardera klassen. Bland de unga Grand Prix-hästarna hittar vi hingsten Camilo som tillsammans med Alexandra Wikner Andersson tog hem Intermédiaire II-segern i fredags. I U25-klassen är det ett helt gäng unga landslagsryttare som kommer till start. Det är fjärde kvalet av totalt fem och ekipagen rider för att kvala till den stora finalen som avgörs i samband med Sweden International Horse Show.

Efter Lövsta Future Challenge är det sedan dags för 7-åringarnas final. Den rids i FEI Finalprogram för 7-åriga hästar, där hästarna bedöms för det tekniska genomförandet av en domare samt av två domare för skritt, trav, galopp, lösgjordhet och framtidsutsikter. Fem betyg från 0-10,0 används och högsta procenten vinner. Vid likaplacerade avgör genomsnittsbetyget för de tre gångarterna. Tio ekipage är redo för final.

Dagsprogram

Söndag
Lövsta Future Challenge Unga Hästar
Lövsta Future Challenge U25
7-årschampionat FINAL
SWB Riders Cup Final

Start- och resultatlistor

Equisport sänder live

Kval- och finalregler Breeders Trophy

Lövsta Future Challenge

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden