Avelsnyheter
24 augusti 2022 16:51

Världsstjärnor blir testryttare på Breeders

Breeders TrophyNu står det klart att dubbla världsmästaren och världsettan Henrik von Eckermann och danska världstvåan Cathrine Laudrup-Dufour, även hon världsmästare i lagdressyr, blir årets testryttare under SWB Equestrian Weeks och Breeders Trophy.

Världsstjärnor blir testryttare på Breeders
Testryttare med guldkant. Foto: FEI/Richard Juillart

SWB har verkligen lyckats locka testryttare av rang till Flyinge och årets Breeders i hoppning och dressyr. Cathrine Laudrup-Dufour är tillbaka igen, nu som världstvåa och världsmästare i lagdressyr med dubbla VM-silver individuellt, i dressyren – medan hopphästarna får ingen mindre än världsettan och dubbla världsmästaren Henrik von Eckermann i sadeln.

– Jag hoppas att det kommer finnas några fina framtidshopp bland de unga hästarna. Det ska bli intressant att se vilken typ av grundkvalitet som finns bland dem, säger Henrik von Eckermann i ett pressmeddelande.

Henrik von Eckermann har tidigare varit testryttare för Dansk Varmblod i Herning 2017 och gör nu debut som testryttare av de 5-åriga hopphästarna under Breeders Trophy. För Cathrine Laudrup-Dufour blir det tredje gången gillt som testryttare av de 4-åriga dressyrhästarna.

– För mig är det just att känna att det där intresset finns hos hästen och att den vill göra det man ber om. Jag vill känna att de unga hästarna har en bra inställning helt enkelt. Det är någonting de har eller inte har, fortsätter Henrik von Eckermann.
– Teknik, styrka och allt annat kan man träna och bli bättre på, men just inställningen är svår att träna upp. Känslan är ju inte alltid som det ser ut heller, det kan vara två olika saker. Jag tror mer på min känsla än på hur det ser ut.

Två av fyra hästar var svenskfödda SWB-hästar i det svenska VM-laget i dressyr, en av fyra i det svenska hopplaget och tre av fyra i det svenska VM-laget i fälttävlan.

SWB Equestrian Weeks med Breeders Trophy i dressyr och hoppning avgörs på Flyinge Kungsgård i Skåne den 27 september-9 oktober. Breeders Trophy i fälttävlan äger rum den 14-16 oktober på Gärds RF i Kristianstad.

Cathrine Laudrup-Dufour rider lördagen 1 oktober och Henrik von Eckermann rider lördagen 8 oktober.

Att få tillfälle att se och hylla två världsstjärnor av denna kalibern på plats blir näst intill unikt. Evenemanget webbsänds också via Equisport för de som bor i Sverige samt Clipmyhorse för resten av världen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden