Avelsnyheter, Hoppning
30 augusti 2022 11:18

Breeders Trophy: ”Bättre upplevelse och mer prispengar”

Breeders TrophySWB Equestrian Weeks och Lövsta Future Challenge har förnyat konceptet för de 6-åriga hopphästarna i Breeders Trophy. Förhoppningen är framför allt en bättre upplevelse för den unga hopphästen, men det blir också mer prispengar.

Breeders Trophy: ”Bättre upplevelse och mer prispengar”
Miss Golddigger är en av de 6-åriga hopphästar som har kvalat till finalen i Lövsta Future Challenge Jumping på Scandinavium. Foto: Roland Thunholm

SWB Equestrian Weeks med Breeders Trophy i hoppning avgörs den 5-9 oktober på Flyinge. Inför årets begivenheter lanserar nu SWB Equestrian Weeks i samarbete med Lövsta Future Challenge ett nytt koncept med mer prispengar och förhoppningsvis en bättre upplevelse för de 6-åriga hopphästarna.

I år kommer prispengar att delas ut redan efter omgång 1 och 2 och ytterligare en nyhet är att den avgörande finalen går i 1,30, istället för i 1,35 som tidigare. Dessutom nollställs resultatet inför finalen.
– Breeders Trophy ligger väldigt tidigt på inomhussäsongen och därför tycker vi att ändringen att man hoppar 1,30 sista dagen ger bättre förutsättningar för hästarna framåt. Det ligger även väl i linje med att att utveckla sporten med hänsyn till hästen, säger Emelie Broman Tegelberg, projektledare Lövsta Future Challenge.

Ökar spänningen

Även Tomas Torgersen, tävlingsledare under SWB Equestrian Weeks, välkomnar förändringarna.
– Med vårt nya koncept blir finalen både bättre för hästarna, men det kommer även höja spänningen både för deltagare och publik, i och med att resultatet nollställs inför finalen, säger han.

Ändringen premierar hästar som gör felfria rundor under veckan, vilket också likställer Breeders Trophy med Lövsta-kvalet Champion of the Youngsters. De fem högst placerade 6-åriga hästarna i Breeders Trophy kvalar till finalen i Lövsta Future Challenge Jumping, som rids under Gothenburg Horse Show 2023. Vinnaren av SWB Stallion Trophy för 6-åriga hopphästar kvalar också till finalen på Scandinavium.

Gällande prispengarna utgår 500 kronor till alla felfria ekipage i omgång 1 med bedömning A på Flyinge. I omgång 2 med bedömning A:0 får segraren 4 000 kronor, tvåan får 3 000 kronor, trean 2 000 kronor, fyran 1 000 kronor och femman får 800 kronor. Övriga placerade får 500 kr.

SWB Equestrian Weeks – hemsida

Lövsta Future Challenge – hemsida

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden