Dressyr
1 augusti 2017 13:47

Drottning Isabell fortsätter toppa

Tysklands Isabell Werth ligger kvar som världsetta när rankningen fram till den 31 juli är sammanräknad. Månadens raket är Therese Nilshagen.

Drottning Isabell fortsätter toppa
Isabell Werth fortsätter att regera på dressyrtronen. LottaGyllensten

Tysklands Isabell Werth ligger stadigt kvar som etta på världsrankningen med Weihegold OLD. Strax bakom henne har det skett en del förändringar, till exempel har Tysklands Kristina Bröring-Sprehe/Desperados FRH dalat långt ner från förra månadens andraplats till plats 67. Hon har tagit med sig sin landsman Dorothee Schneider som med Showtime FRH var trea för en månad sedan i raset. 

Nya på topp-tio är Inessa Markolova, Ryssland, och Hans-Peter Minderhoud, Holland. 

Therese Nilshagen imponerade i Aachen och är nu uttagen till EM. Foto: Kim C Lundin

Patrik Kittel är fortfarande bästa svensk på rankningen, och har dessutom klättrat två placeringar. Han är nu snubblande nära topp tio i världen tillsammans med Deja, plats 11 just nu. Tinne Vilhelmson Silfvén och Paridon Magi ligger kvar på plats 22.  

Therese Nilshagen står för en raketklättring efter sina framgångar i Aachen och går från plats 145 till 27 med Dante Weltino OLD. Rose Mathisen tappar något till plats 41.

Hela rankningen

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden