Sport
29 mars 2016 12:00

Drygt 89 000 firade GHS-påsk

Det blev inget publikrekord, men likväl valde många ridsportfans att fira påsk i Scandinavium. 89 100 personer besökte årets hästfest i Göteborg.

Drygt 89 000 firade GHS-påsk
Tusentals besökare trivdes i Göteborg under påsken.

Tävlingarna och köpfesten på EuroHorse lockade i år totalt 89 100 personer mellan skärtorsdagen och annandag påsk. Att det skulle bli en så massiv tävling var inte tanken från början.

– Gothenburg Horse Show startades som ett kul projekt av PG Gyllenhammar, makarna Parmler och mina föräldrar för 40 år sedan. Målet var att få ihop pengar till ett nytt ridhus på Clarebergs ridklubb. Det fick vi, och ridhuset står där än idag, men ingen hade nog kunnat tro att tävlingarna i Scandinavium skulle få ett så enormt genomslag under de här åren. Det är Sveriges största årligen återkommande idrottsevenemang, säger Tomas Torgersen, tävlingsledare för Gothenburg Horse Show i ett pressmeddelande.

1991 startade Svenska Mässan EuroHorse och i år var den världens näst största hästsportmässa med sina 20 000 kvadratmeter och 250 utställare. Snittbesökaren är en 38-årig kvinna som äger en häst och handlar för 1800 kr.
– Hästbranschen har vuxit kopiöst under de här åren – allt från hästtransporter och lastbilar till kläder och utrustning. Det är en fantastisk utveckling. Dessutom ser vi att allt fler besökare vill förkovra sig när de är här. Vårt paddockprogram växer för varje år och har i år har inslagen TV-sänts för första gången, säger Klas Pettersson, ansvarig för EuroHorse.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden