Dressyr
3 oktober 2023 05:55

Dubbelseger för Kittel och Bonamour – belönades med tia

InternationelltPatrik Kittel smygstartade världscupsäsongen med en start i den centraleuropeiska ligan i helgen. Med Bonamour tog han hand om segern både i Grand Prix och küren, och kammade dessutom hem en tia i protokollet.

Dubbelseger för Kittel och Bonamour – belönades med tia
Patrik Kittel hade en fin helg i Budapest. Bilden är tagen vid ett tidigare tillfälle. Foto: Roland Thunholm

Den västeuropeiska ligan drar igång i danska Herning om drygt två veckor. Patrik Kittel planerar att tävla där, men gjorde en världscupstart redan nu i helgen i den centraleuropeiska ligan, där Budapest stod som värd.

Med Bonamour (WESTF, hingst f -10 e Bonifatius-Rousseau, uppf Andreas & Ute Brinkmann) vann han både lördagens Grand Prix och söndagens Grand Prix Kür. I küren trillade det in en tia för musikvalet, Billy Idol, från danske domaren Leif Törnblad.

– Bonamour var väldigt duktig. Tanken var att jag gärna ville rida en kür här om jag ska rida honom i någon världscup senare. Idag gick han väldigt fint och felfritt, sa Patrik Kittel till Ridsportförbundet efter kürsegern.

Ekipaget har nu gjort fyra internationella starter under 2023 och vunnit tre av dem. Bonamour är fortsatt till salu, men tävlas tills vidare av Kittel – detsamma gäller Bohemian, OS-fyra 2021 med danska Cathrine Laudrup-Dufour.

– Jag tycker hemskt mycket om honom. Jag har ridit honom sex eller sju veckor, får jag honom att gå felfritt kan han gå med väldigt höga procent. Men saker går ju inte så fort med hästar, det tar tid att lära känna dem, konstaterar Kittel.

Världscupen i Herning ska någon av topphästarna Touchdown och Forever Young gå, och får troligtvis sällskap av Bohemian till de trestjärniga klasserna.

Resultat Grand Prix
Resultat Grand Prix Kür

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden