Ponny
30 januari 16:46
Ridsportplus

Dubbelseger för Loviza Ardenmark i Växjö: ”Vill bara ha roligt”

NationelltLoviza Ardenmark åkte från Växjöortens Fältrittklubbs tävlingar med segrar i både Medelsvår B och Medelsvår A. "Toppen att starta säsongen på det här sättet," säger den snart 17-åriga hoppryttaren som är redo att lämna över segerponnyn till en annan ryttare.

Dubbelseger för Loviza Ardenmark i Växjö: ”Vill bara ha roligt”
Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: iStock

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Det var vid helgens tävlingar hos Växjöortens Fältrittklubb som Loviza Ardenmark, Skabersjöortens Ryttarförening, slog till med 15-åriga katergori D-ponnyn Killegar Cloonisle Hope, ”Degis”.

Jag är så tacksam över alla minnen jag har med min ponny och i år vill jag bara ha roligt med honom på nationella tävlingar.

Loviza Ardenmark.

Ekipaget vann först en Medelsvår B med åtta starter.

Därefter blev det seger i meetingets Medelsvår A där tre D-ponnier gjorde upp. Segerekipaget var det enda som nollade.
– Det känns toppen att starta säsongen på det här sättet. Jag känner mig så stabil på ”Degis” nu och det gör mig glad, säger Loviza Ardenmark som har massor av internationell rutin tillsammans med sin ponny, bland annat i Baltic Cup och i Nations Cup för ponnyer.

Msva
Loviza Ardenmark och ”Degis” vid prisutdelningen efter Msv A-klassen i Växjö. Foto: Privat

EM-reserver 2023

Ekipaget var också EM-reserv förra året.

Nu faller ryttaren dock för åldersstrecket när det gäller internationellt tävlande, men 11-åriga lillasystern Lizen Ardenmark är redo att ta över. Faktum är hon testade ”Degis” i en lätt B vid helgens tävlingar – och ekipaget vann sin klass.

Under året ska de båda systrarna, som bor i Svedala, tävla ponnyn parallellt till att börja med.
– Jag är så tacksam över alla minnen jag har med min ponny och i år vill jag bara ha roligt med honom på nationella tävlingar. Han är världens ärligaste och bussigaste ponny, min ”once in the lifetime” ponny, fortsätter Loviza Ardenmark.

Även kategori C-ponnyerna hade en Medelsvår A i Växjö. Där startade två ekipage och segern gick till Isabelle Florén/Kylie delight, Hittarps Ridklubb

Resultat, Msv A

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden