Hoppning, Ponny
4 december 2023 16:23

Svenska GP-segrar under Baltic Cup

InternationelltEtt stort blå-gult gäng med ryttare begav sig i helgen till Danmark för att rida Baltic Cup på norra Jylland. Flera av dem kunde åka hem med fina vinster och placeringar i bagaget.

Svenska GP-segrar under Baltic Cup
Viggo Bergstrand, här på prisutdelningen på SM i somras, hoppade hem en Grand Prix-seger under helgens Baltic Cup. Foto: Roland Thunholm

Lagtävlingarna för ponny, children och unga ryttare avgjordes under fredagen och lördagen – här fick de svenska lagen se sig slagna i samtliga kategorier. Men när det vankades individuell Grand Prix gick det desto bättre.

Först ut på lördagen var childrenekipagen, där ingen kunde rå på Wilma Linell och familjeuppfödda Breeders-vinnaren Pacific (SWB sto f -16, e Kannan-Cardento, uppf/äg Fredrik Linell) över 1,25-hindren. Det blev strid om segern mot en dansk ryttare i omhoppningen, men Wilma hade tiden på sin sida och gick i mål två hundradelar före.

När det sedan var dags för juniorer, unga ryttare och U25, som ställdes inför en 1,35-bana, var det 13-årige Viggo Bergstrand som såg till att svenska nationalsången återigen fick spelas. Med Iwan (KWPN val f -13, e Untouched-Onze Fons Z, uppf J. Westerik, äg Valla Egendom Förvaltnings AB) var han med råge snabbast av de sex dubbelnollorna.

– Efter att vi kom tvåa dagen innan var det inget annat än vinna som gällde nu, säger Viggo Bergstrand, och tackar sitt team med syster Cornelia och groomen Frida Thörnblom.
Nästa stortävling för Viggo blir nu ponnyernas världscupfinal i Mechelen, där 20 av världens bästa ponnyryttare möts.

Ponnyryttare på pallen

Söndagen ägnades åt Grand Prix för de tre ponnykategorierna. Bland de minsta ponnyerna i kategori III var Ebba Olsson tvåa med Miss Valentine som en av fyra dubbelnollor.

Bland C-ponnyerna i kategori II stod Signe Ekengren som överlägsen segrare. Hennes Smithstown Toodles (val f -09, okänd härst, äg Signe Ekengren) var helt med noterna och korsade mållinjen i omhoppningen med över 2,5 sekunder till godo på tvåan.

I den avslutande Grand Prix-klassen för kategori I, där hindren låg på 1,25, kom Loviza Ardenmark trea med Killegar Cloonisle Hope efter två nerslag i omhoppningen.

Resultat Baltic Cup

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden