Hoppning
3 juni 13:30

Blågula topplaceringar i ungas Nations Cup

Blågula topplaceringar i ungas Nations Cup
Det svenska juniorlaget gjorde en stark insats. Foto: Jonna Sundblad Voorn

De svenska juniorerna har hoppat Nations Cup i holländska Zuidwolde i helgen, vilket slutade i en stark andraplats. I det blågula laget red Linn Arvidsson/Glenmorangie, Liam Nilsson/Zäta C, Cornelia Wallenborg/Manick och Ida Selin/Indian Gold. Cornelia Wallenborg och Manick stod för det bästa svenska resultatet med tre felfria 1,40-rundor, inklusive omhoppningen.

Fyra av totalt 14 deltagande lag fick hoppa om och vann gjorde Storbritannien medan Tyskland och Belgien blev trea respektive fyra. 

Fler fina lagprestationer

Childrenryttarna tog i sin tur en tredjeplats i Nations Cup av 13 deltagande lag. I det svenska laget red Alice Nordberg/Järta, Fabian Tollig/Vero, Valentina Jarl/Tiger Rose och Wilma Linell/Gurra Hop. Sverige delade tredjeplatsen med Italien på åtta fel, vann gjorde Spanien på noll fel med fyrafelaren Polen på andra plats.

Samtidigt blev det svenska ponnylaget fyra av åtta lag i Nations Cup. Vann gjorde Irland med Frankrike och Nederländerna på delad andraplats. Loviza Ardenmark/Killegar Cloonisle Hope, Disa Hammarstedt/Deriveur D’Emia, Wera-Lee Bartoldsson Norrthon/Vertige de Belebat och Mathilda Hansson/Helgo TH.O. stod för laginsatsen.

Slutligen blev det svenska YR-laget sexa av 13 lag, där Belgien red in som vinnare efter omhoppning mot Tyskland som blev tvåa. Trea kom Nederländerna. I det svenska laget red Joel Torstenson/Joker Ek, Josephine Olsson/All I Got Is You, Janelle Larsson/Jezebel och Grevlundas beridare Mathilda Bohlin med Domino van de Zuuthoeve. Det sistnämnda ekipaget lyckades bäst genom att rida felfritt i bägge 1,45-rundorna.

Lagresultat Nations Cup juniorer

Lagresultat Nations Cup children

Lagresultat Nations Cup ponny

Lagresultat Nations Cup young rider

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden