Hoppning
3 april 16:26
Ridsportplus

Mycket blå-gult i prislistorna i Belgien

InternationelltNations Cup-meetinget i belgiska Opglabbeek lockade många svenska ungdomsryttare, och flera av dem höll sig väl framme i resultatlistorna. Linn Arvidsson var en av dem som lyckades allra bäst. "Det har varit en fantastisk helg", konstaterar hon.

Mycket blå-gult i prislistorna i Belgien
Linn Arvidsson och Glenmorangie hade en fin helg - här ses de i Falsterbo förra sommaren. Foto: Roland Thunholm

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Tävlingarna i Sentower Park drog igång redan på onsdagen, och det blev en svensk seger direkt när Jonathan Hansson vann en 1,20-klass med C-ponnyn Unsphinx d’Hurl’Vent (val f -08, e Leopard de Mahoud-Leadership, äg Majo Yard AB).

Sverige ställde upp med lag i Nations Cup för ponny och children, men här blev det inga blå-gula topplaceringar – ponnylaget slutade fyra av de sex till start, medan childrenlaget var femma av sju startande lag.

Individuellt såg dock de svenska ryttarna till att hålla sig väl framme under hela veckan. 16-åriga Linn Arvidsson, som körde till Belgien i sista stund efter att Sverige fått ytterligare två startplatser i U25-kategorin, slog till med seger i fredagens 1,40 i sadeln på Glenmorangie (SWB val f -12, e Cyklon-Landlord, uppf Niklas Arvidsson, äg Linn Arvidsson) och följde upp med ännu en vinst i lördagens Grand Prix på samma höjd.

– Det har varit en fantastisk helg med honom, det var inte alls väntat, säger Linn Arvidsson.

Snabb familjeuppfödning

Även om hon känner sin fyrbente partner väl – valacken är uppfödd av pappa Niklas Arvidsson och Linn har ridit ”Glen” sedan han var sex år – så var helgens utmaningar något av det största de ställts inför.

– Jag red ju inte juniorklasserna nu utan U25. Jag startade även med Coldman och K&T Peekaboo, de har hoppat bra allihop och det var tufft motstånd. Eftersom det var U25 så var jag bland de yngsta, jag hade inte trott att jag skulle vinna någon klass så det känns såklart kul.

Glenmorangie är en kvick häst som inte hoppar högre än vad han behöver. Förhoppningarna på valacken är höga, årets stora mål är junior-EM – då är resultat som de i helgen sköna att ha i bagaget.
– Både jag och pappa tror att han kan gå högre klasser, konstaterar Linn.

Fler svenska framgångar

Flera av de svenska ryttarna placerade sig under veckan – young ridern Beata Hermelin stod för en av de främsta placeringarna när hon var tvåa i Grand Prix över 1,45-hinder med SWB-valacken Obsession Night på lördagen.

På söndagen avslutade Disa Hammarstedt meetinget med att vara sexa i Grand Prix i 1,30 med D-ponnyhingsten Deriveur d’Emia.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden