Hoppning
21 februari 18:31
Ridsportplus

Far och dotter Arvidsson tävlar på GHS: ”Vi gillar samma typ av hästar”

GHS 2023Det var några år sedan sist, men nu är det åter dags för Niklas Arvidsson att rida de stora klasserna på Gothenburg Horse Show. På samma tävling finns också dottern Linn, som har biljett till finalen i Arena Youth Tour.
− Jag och pappa gillar samma typ av hästar, säger Linn.

Far och dotter Arvidsson tävlar på GHS: ”Vi gillar samma typ av hästar”
Niklas Arvidsson och Hotmail. Foto: Roland Thunholm

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Det var 2015, för åtta år sedan, som Niklas Arvidsson senast red de internationella klasserna i Scandinavium. Hästarna han startade var Cobolt, Hasard och förstås godkände hingsten Click and Cash.
− Jag tänkte ett tag att jag är för gammal för sådant, och att jag skulle satsa på barnen nu, men så bra hästar som jag har nu har jag inte haft på länge, säger Niklas Arvidsson som har haft ett strålande 2022, då han fick rida de femstjärniga klasserna i Falsterbo och blev svensk mästare i hoppning. Bland annat.

− Så det blir satsning en gång till, och en startplats i Scandinavium är inget man tackar nej till.

Så bra hästar som jag har nu har jag inte haft på länge

Niklas Arvidsson

Niklas, som fyller 51 år i år, värmer upp med finalerna i ATG Riders League på onsdagen, där han rider Catjing i 1,35 och Hotmail i 1,50.
− Sedan får vi se om det blir Hotmail eller Komeet Vd Bisschop i Grand Prix. Jag tänker nog Hotmail, för han är det bättre av dem, medan Komeet inte har samma ridbarhet. Det kan bli för tekniskt för honom, men han gick bra i Borås, så man vet aldrig.

180217clickandcashrtwb
Click and Cash och Niklas Arvidsson, som har ridit hingsten sedan han var ung, syns här på SM 2015. Foto: Roland Thunholm
Niklas Arvidsson-komeet Vd Bisschop 1 220312 Rt
Niklas Arvidsson och Komeet Vd Bisschop. Foto: Roland Thunholm
Linn Arvidsson-glenmorangie 3 220712 Rt
Linn Arvidsson och Glenmorangie i Torstensons Grand Prix på Falsterbo i somras. Foto: Roland Thunholm

Hemligheten med att komma tillbaka till toppen stavas bra hästar, och inte bara en häst på hög nivå.
− Med en häst är det svårt att hanka sig fram, och nu har jag flera bra, plus en 7-åring som jag tror mycket på, och så rider jag Catjing åt Eva och Ebba Danielsson, och Ebba verkar inte jättesugen på att få tillbaka den.

En internationell karriär ligger dock inte i Niklas framtidsplanering. Den handlar mer om att bygga upp tävlingsverksamheten i den nybildade klubben Halmstad Sportryttarförening.
− Det är min nästa stora dröm, att göra bra tävlingar, och kanske bygga ett ridhus till.

Och så var det ju det där med att hjälpa barnen. Lukas gick omkull i vintras med en häst och bröt nyckelbenet, så han missade chansen han hade att få starta 1,35-finalen i ATG Riders Trophy, men Linn har en finalplats bland juniorerna i Arena Youth Tour.

− Jämfört med en vanlig helg är det relativt få hästar vi har med på Gothenburg Horse Show, så jag kommer att hinna med att vara både pappa och ryttare, försäkrar Niklas.

Linn har laddat i lugn och ro

Medan Niklas Arvidsson ganska nyligen fick besked om att han får rida de internationella klasserna har Linn kunnat förbereda sig under en längre tid för sin start i Arena Youth Tour.
− Det blev klart redan på Friends, så det är skönt att inte ha någon press in i det sista, säger Linn, som hade en finalplats bland juniorerna även i fjol, då Gothenburg Horse Show blåstes av och finalen reds i Kungsbacka.

Hon har tävlat i Scandinavium en gång tidigare, i semifinalen av Sverigeponnyn 2018.
− Jag skulle ha ridit en annan ponny, men hon blev sjuk och fick opereras, så jag fick ta den gamla c-ponnyn som min bror tävlat innan. Vi fick ett ner i semifinalen och kom inte vidare.

Han är vår egen uppfödning, så det är extra kul

Linn Arvidsson

Hästen hon rider i finalen är Glenmorangie (SWB, val, f-12 e Cyklon u Dicta MB, e Landlord, uppf/äg Stall Niklas Arvidsson AB).
− Han är vår egen uppfödning, så det är extra kul. Jag har känt honom från början och började rida honom när han var sex år. Pappa red honom dessförinnan och tänkte sälja honom, men fick honom inte såld, så då fick jag ta över.

Det är inte första gången far och dotter skickar hästar mellan sig. Under en period red Linn Hotmail.
− Vi gillar samma typ av hästar, de ska gärna vara lite heta.

Glenmorangie har många styrkor, berättar Linn.
− Han vill alltid ta sig i mål, och jag känner mig trygg med honom. Sedan är han bara 1,62, så han är liten och smidig. Som en katt.

Linn Arvidsson-glennmorangie 6 220212 Rt
Linn Arvidsson och Glenmorangie i Borås 2022. Foto: Roland Thunholm

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

mer ur temat Höjdpunkterna från Göteborg (39)

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden