Dressyr
25 februari 18:39

Danciera dansade till sig kürsegern

GHS 2023Det blev återigen en dansk segrare i världscupdressyren i Göteborg när det reds kür på lördagen.

Danciera dansade till sig kürsegern
Carina Cassöe Kruth och Heiline's Danciera Foto: Roland Thunholm

Danmarks Carina Cassøe Krüth och Heiline’s Danciera (DWB sto f 2011 e Fuerstenball OLD-De Niro, uppf Stald Heiline, äg Poul Thøgersen) bjöd på en härlig uppvisning och vann världscupküren med 86,855 procent.

− Jag tror att vi satte personbästa i dag. Det är en fantastisk atmosfär, och mitt sto älskar det. När vi rider in och applåderna den föregående ryttaren får för sina poäng är det som att hon vet att det inte berör henne, sade segraren efteråt.

Det var ekipagets andra seger i Scandinavium i år.
− Jag kan inte vara annat än jättenöjd, hon blir bättre och bättre. Dessutom närmar jag mig kvalgränsen till Omaha. Det var inte i planen att åka till Omaha, och som det är nu vill jag gärna åka… men det blir inte så. Det är lite ledsamt men jag har bara en häst på den här nivån och måste ta hand om den, sade segraren efteråt.

Carina Cassöe Kruth 1 230225 Rt
Carina Cassöe Kruth efter kürsegern. Foto: Roland Thunholm
Nanna Skodborg Merrald-blu Horse Zack 3 230225 Rt
Nanna Skodborg Merrald och Blu Horse Zack Foto: Roland Thunholm
Johanna Due Boje-mazy Klovenhoj 3 230225 Rt
Johanna Due Boje och Mazy Klovenhoj Foto: Roland Thunholm

Carinas landsman Nanna Skodborg Merrald som slutade trea med Blue Horse Zack har det omvända problemet, berättade hon
− Jag har tre hästar kvalade till Omaha, och jag ser fram mot finalen.

I fredagens Grand Prix blev det dubbeldanskt i topp, men i küren bröt Isabell Werth och DSP Quantaz danskarnas dominans och gick in på en andraplats med 82,775 procent, till publikens glädje. Frågan är om inte Isabell Werth är drottning av Scandinavium, och den kärleken är besvarad.

– Jag älskar att vara här, och att se ponnyklasserna och den starka ponnysporten i Sverige. Jag tror alla länder har nåt att lära sig av detta, att jobba med grunderna och hjälpa barnen växa, sade hon med syftning på Sverigeponnyn.

Hon beklagade också krocken med Doha,
– Vi är inte så många ryttare i toppen, och vi måste jobba med schemat så att inte två topptävlingar krockar.

Johanna Due Boje/Mazy Klovenhoj blev bästa svenska ekipage med 74,760 procent vilket ledde till femte plats.

-Vi kan kanske ännu lite bättre, men jag får vara nöjd med tanke på svårighetsgrader, sade hon efteråt.

-Vi hade en miss i tvåorna och jag har ingen jokerlinje att göra om mina serier på. Men jag är jätteglad över hästen och vi ska göra en ny kür i år. Då ska jag ha det i åtanke, att ha en säkerhetslinje, och vrida till svårigheten lite grann.

Jeanna Högberg blev näst bästa svensk med 73,480 procent i küren.

− Hon känns så härlig och fin därinne, så positiv. Men vi får för mycket missar. Jag har dyra missar i dag och det är bara hem och fila, sade Jeanna Högberg om hennes och Astorias insats i küren.

− Vi hamnade otajmat till musiken. Jag rider uppenbart fortare på tävling än hemma, och det stör ju. Då tappar man fokus på de tekniska delarna. På slutet trodde hon att det var halt och så var det en sluta kvar, och när jag tryckte till blev det galopp i stället, sade Jeanna.

Jennie Larsson red ihop 69,210 procent och var mer nöjd med hennes och Bonafides ritt på lördagen än i fredagens Grand Prix, då han en stund lade tungan över bettet.

− Det gick bättre än i fredags, men det kom in folk så jag kunde inte rida ut på långsidorna för han blev rädd och kastade sig inåt, och I galoppsaxen började han stanna och trava.

− Ridkänslan var bättre i dag men tyvärr blev han påverkad av omgivningen, sammanfattade Jennie Larsson.


Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

mer ur temat Höjdpunkterna från Göteborg (39)

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden