Hoppning
26 februari 2023 00:30
Ridsportplus

Rolf-Göran Bengtsson om Zuccero: ”Tror vi är på rätt spår”

GHS 2023Rolf-Göran Bengtsson och Zuccero spred stjärnglans med pallplatsen i Gothenburg Trophy på lördagkvällen. Och det är bara början, säger Rolf-Göran om hästen som han tror väldigt mycket på. Läs intervjun här och se också vad skrällvinnaren från Luxemburg säger om sitt livs seger.

Rolf-Göran Bengtsson om Zuccero: ”Tror vi är på rätt spår”
Rolf-Göran Bengtsson och Zuccero. Foto: Pernilla Hägg

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

  Efter att Ermindo W lämnade stallet har Zuccero sakta men säkert växlat upp med Rolf-Göran Bengtsson finkänsligt vid spakarna. Förra helgen vann ekipaget en trestjärnig Grand Prix i tyska Neumünster och då berättade Rolf-Göran att han precis börjat rida hingsten mot klockan.

  På torsdagen blev duon fyra i den femstjärniga 1,50-klassen och i Gothenburg Trophy lyfte de ännu ett snäpp när de blev trea efter en rafflande omhoppning.
  – Det är hela hästen – han är atletisk, han vill vara modig, han är relativt lätt att rida och det kan bli ännu bättre med tiden, svarar Rolf-Göran Bengtsson på frågan om vad som gör skimmelhingsten så bra.

  Mycket av jobbet handlar om att anspänningen inte blir för stor för hingsten.
  – Han blir nästan lite för taggad ibland och vill egentligen göra saker lite för väl, men med mer rutin brukar det bli bra. Jag hoppas att det kommer att lägga sig.

  – Nu kan jag rida relativt fort på honom, det har jag inte klarat innan. Han behöver öva lite mer på att svänga snabbt, men jag tror att vi är på rätt spår.

  Hur bra är han?
  – Han är minst lika bra som de riktigt bra jag har haft. Alla hästar är olika och jag är alltid försiktig med att jämföra – vinner han bara hälften av vad Casall vann så är han jättebra. Han är väldigt bra.

  Rolf-Göran Bengtsson vågar till och med se framåt mot OS i Paris, så mycket tror han på Zuccero.
  – Just nu är det inget som säger att det inte skulle kunna gå. Gör vi en förnuftig plan och tar det steg för steg, så får vi se var vi landar.

  Förbundskaptenen Henrik Ankarcrona var mer än nöjd med det han såg.
  – Jag är inte förvånad alls. Det är en häst som vi har haft koll på under ganska lång tid och det är bara roligt när bitarna faller på plats. Jag är jätteglad för Rolf-Görans skull, säger han.

  Rolf-Göran tror väldigt mycket på Zuccero, vad tänker du?
  – Att då är vi två.

  Sitt livs seger

  Klassens vinnare Victor Bettendorf såg på tv när han var liten hur idolerna red och vann i Scandinavium – och på lördagkvällen fick luxemburgaren göra det själv. Segerhästen Mr. Tac tog han fram från att den var fem år, sedan såldes den som 7-åring för att två år senare komma tillbaka för att säljas igen – och då hittade Victor Bettendorf en hästägare som ville investera.

  – Jag kan inte tro att det är sant, publiken här är helt fantastisk, sa han i segerintervjun inne på arenan.

  På presskonferensen efter klassen gick leendet från öra till öra. Han berättade att han sedan drygt två år har sin bas i Frankrike, där han driver stall tillsammans med sin flickvän. Senast i förra veckan blev han dessutom pappa för andra gången. Flytten till Frankrike och hjälpen från hans svärfar har varit en vändpunkt.
  – Det har verkligen fått min karriär att växa. Nyligen vann jag en trestjärnig Grand Prix och nu en femstjärnig.

  Väl i omhoppningen kände han att det bara var att satsa allt.
  – Jag är väldigt tävlingsinriktad, jag gillar inte att förlora, säger Victor Bettendorf om det största han har gjort hittills i karriären.

  Så arbetar Ridsport

  Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

  mer ur temat Höjdpunkterna från Göteborg (39)

  BESTÄLL NU

  Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
  Hingstar Online

  Just nu 98 hingstar i vår databas

  Visa alla hingstar
  Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

  Ridsport digital

  99:- i månaden