Hoppning
25 februari 2023 22:53

Skrällseger i Gothenburg Trophy – Rolf-Göran och Zuccero trea

GHS 2023Det blev en något oväntad vinnare när Gothenburg Trophy gick av stapeln på lördagkvällen i Scandinavium. Luxemburgaren Victor Bettendorf tog hem segern med sin Mr. Tac medan det blev blågult på tredjeplatsen genom Rolf-Göran Bengtsson och urläckra skimmelhingsten Zuccero.

Skrällseger i Gothenburg Trophy – Rolf-Göran och Zuccero trea
Rolf-Göran Bengtsson och Zuccero tog Scandinavium med storm. Foto: Pernilla Hägg

Det var en blandad kompott ryttare med lite oväntade namn som gick till omhoppning i prestigefyllda Gothenburg Trophy på lördagkvällen. De stora namnen i klassen föll ifrån en efter en i grundomgången, men Sverige fick med sig ingen mindre än Rolf-Göran Bengtsson på en väldigt imponerande Zuccero.

Victor Bettendorf och Mr. Tac inledde felfritt för ett så ovanligt land som Luxemburg i de här sammanhangen. Tid att slå var då 37,52 sekunder. Näst på tur var just Rolf-Göran Bengtsson, som vunnit Gothenburg Trophy hela tre gånger tidigare, och Zuccero. Hingsten har nyligen börjat gå mot klockan och duon gjorde en seriös satsning, dock ett par sekunder långsammare än luxemburgaren. Fransmannen Marc Dilasser trängde sig därefter in mellan Bettendorf och Bengtsson med E2k Abricot Ennemmelle. Det blev också slutresultatet i klassen.

Förrädisk grön planka

Det nästan helsvenska banbyggarteamet bestående av Peter Lundström, Maria Alfredsson och Fredrik Malm tillsammans med norrmannen Terje Olsen Nalum hade hittat på en del klurigheter till lördagens bana i Gothenburg Trophy. Grundomgången bjöd på 13 hinder med 16 språng och särskilt utslagsgivande var uthoppet ur tvåkombinationen på hinder 5. Där var det ett antal ekipage som fick med sig den gröna plankan på räcket.

Tillbakasvängen direkt efter bjöd i princip på 90 graders vinkel och där var det några stycken som fick skruva sig över. Sedan gällde det att snabbt få ordning på grejerna inför den relativt skarpa vänsterbågen mot nästa linje, där det flera som hade problem med att nå ut över Mips-oxern. Och det var bara en del av den rejält tekniska banan som ställde många utmanande frågor i stort sett hela vägen.

Victor Bettendorf Mr Tac-2164
Segraren Victor Bettendorf och Mr. Mac. Foto: Pernilla Hägg

Kalinka van de Nachtegale var en av de hästar som fick med sig den gröna plankan under en för övrigt väldigt fin runda. Dessvärre var det kicken efteråt som tog plankan.

Även 1,55-debuterande U25-ryttaren André Brandt och hans El Qlassico TT fick med sig plankan, men duon gjorde en väl godkänd entré på nivån – med lite hjälp av rösten här och där.

Besviken holländare

Wilma Hellström red ett av sina framtidslöften, Quinti von Hof, som för dagen var väldigt het. Wilma redde ut det med den äran och gick även hon i mål med ett nedslag. H&M Christian K gjorde det så rutinerat och avslappnat under Peder Fredricson, men fick dessvärre med sig frambommen på den gula Mips-oxern. Den unisona, besvikna sucken från publiken var massiv.

Henrik von Eckermann gjorde återigen en strålande insats på EM-hoppet Iliana, men en oturlig bom föll. Även det till publikens stora besvikelse.

Största besvikelsen, främst för egen del, stod dock holländaren Harrie Smolders för när hans storvinnande Dolinn stannade på första hindret. Smolders vände om och hoppade ettan, med viss tvekan från Dolinn, innan han sträckte upp handen och bad om att få gå ut.

Mer information kommer.

Resultatlista

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

mer ur temat Höjdpunkterna från Göteborg (39)

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 98 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden