Ridsport Play
25 februari 11:32

Prinsessan Märtha Louise: ”Hemskt att stå bredvid”

GHS 2023Kungarna Henrik von Eckermann och King Edward har fått kungligt sällskap på Gothenburg Horse Show. I helgen gästas tävlingarna av den norska prinsessan Märtha Louise, själv tidigare landslagsryttare i hoppning och nu mamma till en elitsatsande dotter. Ridsport fick en intervju om hur det är att stå bredvid när dottern tävlar, vad prinsessan känner för svensk hoppsport och om hon rider något själv. Se intervjun här.

Prinsessan Märtha Louise: ”Hemskt att stå bredvid”
Prinsessan Märtha Louise har själv ridit i det norska hopplandslaget. Foto: Roland Thunholm

Gothenburg Horse Show har inte bara kungarna Henrik von Eckermann och King Edward på besök – i helgen gästas även tävlingarna av den norska prinsessan Märtha Louise. Hon är på plats för att lansera sitt eget klädmärke ”Hést”, som också är en hyllning till den framlidne gode vännen och världscupryttaren Esben Johannessen.

Märtha Louise har själv tävlat hoppning på elitnivå och ridit i landslaget, och nu går dottern Emma Tallulah Behn i sin mors fotspår. Hon har tagit flera medaljer i norska mästerskapen och ridit i norska childrenlandslaget. I år är hon förstagångsjunior och elitsatsar med tre hästar i stallet. Tränar gör hon för Toril Hemmingby, som även har drillat Victoria och Johan-Sebastian Gulliksen. Ridsport fick en intervju med prinsessan om hur det är att stå bredvid när dottern tävlar, vad hon känner för svensk hoppsport och om hon rider något själv. Se intervjun här under.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

mer ur temat Höjdpunkterna från Göteborg (39)

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden