Hoppning, Ponny
23 februari 2023 09:00
Ridsportplus

Hailey rider Sverigeponnyn på lånad ponny: ”Har hittat lite knappar”

GHS 2023Att rida Sverigeponnyn är en nervpirrande upplevelse för alla inblandade, men för Hailey Reinhold från Kungälv är det extra nervöst. Hon startar nämligen med en ponny som hon bara har ridit ett fåtal gånger. Ridsport har pratat med Hailey och mamma Jennifer om resan till Sverigeponnyn och familjens sociala medieliv.

Hailey rider Sverigeponnyn på lånad ponny: ”Har hittat lite knappar”
High Hill Machine och Hailey Reinhold gillar varandra. Hailey tränar mentalt för Johanna Lassnack. Foto: Jennifer Reinhold

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

  – Det är såklart lite nervöst eftersom jag inte känner honom så bra. Men han är väldigt snäll och vill hela tiden göra sitt bästa, säger Hailey Reinhold om sin ”Sverigeponny” High Hill Machine.

  Förslaget att rida Sverigeponnyn kom när Hailey tävlade Baltic Cup i Danmark i vintras. ”Varför inte?” tänkte Hailey och mamma Jennifer Reinhold. När de kom hem åkte de tvärs över Sverige för att prova ponnyn i Kalmar. Några språng senare hade de bestämt sig: ”Vi kör!”

  Rolig grej som gick vägen

  I samband med trettonspelen i Helsingborg i början på året strålade Hailey och High Hill Machine återigen samman och blev tvåa i kvalet till Sverigeponnyn.
  – Hailey var så nervös att hon glömde bort banan i förklassen. Sedan lyckades hon samla ihop sig och kvala till Sverigeponnyn. Det är helt galet, hon hade bara suttit på ponnyn en gång. För oss var det mest en rolig grej, men sedan gick det hela vägen, säger Jennifer.

  High Hill Machine tävlas till vardags av Amanda Eliasson, men de kan inte rida Sverigeponnyn tillsammans eftersom de är SM-kvalade. Ponnyn med familj kom till Kungälv för en knapp vecka sedan och inför starten i Scandinavium har Hailey hunnit med ett träningspass för sin tränare Rigmor Arvidsson.

  De får göra sitt bästa och njuta av stunden. Det är en kort stund som betyder väldigt mycket.

  Jennifer Reinhold

  – Det känns som att jag har hittat några fler knappar nu, säger Hailey som fick testa på arenan med sin nya vän dagen innan tävlingarna drog igång.
  – Det ska bli jättespännande och roligt att vara med.

  – Det är stort att rida in på en sådan här arena och för Hailey är det en extra utmaning. Det är alltid svårt när man inte känner ponnyn till hundra procent och vet hur den reagerar i alla situationer. Ponnyn är bara nio men ändå ganska erfaren. De får göra sitt bästa och njuta av stunden. Det är en kort stund som betyder väldigt mycket, säger Jennifer.

  Fokus på att behålla lugnet

  Hailey fyller 12 i år och har också viss erfarenhet. Till vardags rider hon B-ponnyn Coppenagh Calypso Czar och har ridit flera SM. Hon har också tagit silver i inverkan och har placeringar upp till Grand Prix. Att rida inverkan är inte så läskigt som det kan verka, tycker hon.
  – För mig handlar det bara om att rida som jag alltid har gjort. Jag ändrar inte på något bara för att det är inverkan.

  För mig handlar det bara om att rida som jag alltid har gjort.

  Hailey Reinhold om att rida inverkan

  Teamet består alltid av mamma Jennifer och Hailey, och till vardags även av lillasyster Chloe Reinhold som också rider.
  – Vi har ett tävlingssystem som fungerar bra, det är alltid jag och Hailey som sköter allt med hästar och framridning. Men här är det lite annorlunda eftersom allt är ganska uppstyrt. Du kan inte riktigt själv bestämma när du ska göra vad. Men det är bara att gilla läget och fokusera på att hålla Hailey lugn, säger Jennifer.

  Familjen Reinhold på Youtube

  Om namnet Reinhold klingar bekant beror det sannolikt på att familjen är välkänd i sociala medier. Hailey själv har drygt 61 000 följare på Instagram som drivs av @frureinhold med dryga 54 000 följare. Familjen Reinhold är namnet på familjens Youtube-kanal med 176 000 prenumeranter.

  Allt började med en filmad provsmakning av glassar 2016, ett klipp som blev viralt och idag har miljontals visningar på Youtube. Jennifer hade dock bloggat långt innan det och när hon var färdigutbildad hälsovetare funderade hon över hur hon bäst kunde kombinera sitt intresse för ungas psykiska hälsa med intresset för sociala medier. Idag driver hon familjens ”mediahus” på heltid och föreläser om bland annat ungas psykiska ohälsa och unga och sociala medier.

  Vill göra skillnad

  – Grunden till varför jag ville jobba med sociala medier var att jag ville vara med och påverka – och göra skillnad för unga människor, säger Jennifer.

  – Under pandemin har det inte varit så många föreläsningar men nu är det fullt upp. Speciellt med fokus på vad man skickar för bilder och skriver till varandra på sociala medier, vilka konsekvenser det kan få, vad som händer om det blir fel och vart man vänder sig då.

  – Jag har alltid brunnit för det här med barn och ungdomar och psykisk ohälsa. Det finns mycket som är bra med sociala medier men också mycket som är mindre bra. I princip alla barn har en mobil men vet inte hur de ska hantera allt som kommer med den. Många barn har inte heller någon att prata med – och det är här vi försöker prata om viktiga saker för att få andra att må lite bättre när vi gör våra vardagsvloggar och delar hästfilmer, förklarar Jennifer.

  Det är långtifrån allt vi delar med oss av och jag tänker till tio gånger kring allt vi lägger ut.

  Jennifer Reinhold

  Hon får ofta frågan om det inte känns utlämnade att dela med sig av familjens liv, men hon ser det inte så.
  – Det är långtifrån allt vi delar med oss av och jag tänker till tio gånger kring allt vi lägger ut. Dessutom har våra sociala medier gjort det möjligt för mig att jobba hemifrån och vara med våra barn och djur som är några stycken.
  – Tack vare våra sociala medier har vi också träffat många människor och det har öppnat många dörrar. Framför allt har vi träffat många människor som vi inte hade träffat annars. Det är otroligt berikande.

  På torsdagens förmiddag gäller det för Hailey Reinhold och hennes lånade High Hill Machine – av 35 ekipage går tio till lördagens final.

  Så arbetar Ridsport

  Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

  mer ur temat Höjdpunkterna från Göteborg (39)

  BESTÄLL NU

  Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
  Hingstar Online

  Just nu 101 hingstar i vår databas

  Visa alla hingstar
  Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

  Ridsport digital

  99:- i månaden