Hoppning
27 februari 2023 12:07
Ridsportplus

André Brandt vinnare av Lövsta Future Challenge – hyllas av förbundskaptenen

GHS 2023André Brandt gjorde i helgens sitt livs största tävling och resultaten ledde till finalseger i Lövsta Future Challenge Jumping. Iskylan i 1,55-debuten imponerade på förbundskaptenen Henrik Ankarcrona, se vad han säger om supertalangen här.

André Brandt vinnare av Lövsta Future Challenge – hyllas av förbundskaptenen
André Brandt och El Qlassico TT gjorde en briljant runda. Foto: Roland Thunholm

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

  Under Gothenburg Horse Show samlade de fem U25-finalisterna Ebba Danielsson, André Brandt, Ottilia Lundgren, Erik Dahnelius och Viktor Edvinsson poäng i samtliga klasser, vid sidan av världscupen och vissa specialklasser, med sikte på finalsegern Lövsta Future Challenge Jumping.

  Efter den felfria femstjärniga 1,50-debuten på fredagen och den mycket fina elfteplatsen i lördagens 1,55-debut i Gothenburg Trophy gick den prestigefyllda segern till 23-årige André Brandt och hans El Qlassico TT. Förutom erfarenheten fick han med sig en prischeck på 25 000 kronor, en nyhet för året.
  – Det har varit så mäktigt att få rida här och jag är så nöjd och stolt över ”Elvis”, som har hoppat så fint här. Det är inspirerande att få komma och rida på femstjärniga tävlingar som den här, säger André Brandt i ett pressmeddelande.

  Resultaten gör även att Ronneby-sonen har utmärkt sig lite extra.
  – Han är dessutom den ryttare som varit bäst av alla ryttarna genom de åtta år vi har haft U25-klasserna i hoppning här i Göteborg, berättar Kristina Berggren Fur, projektledare för Lövsta Future Challenge, för Sydöstran.

  Kylig debut

  Hoppningens förbundskapten Henrik Ankarcrona är imponerad av den unga supertalangen. Inte minst i 1,55-debuten där det blev ett nedslag med många toppryttare bakom sig i resultatlistan.
  – Jag är otroligt glad för Andrés skull. Han gör det verkligen med den äran – lugnt och metodiskt. Den kylan han visar när han går in i en så pass tuff klass med läktarna fulla med publik. Han har alltid varit en talang och han visar också att han är en hard worker. Han har gjort jobbet väl, och jag är helt säker på att vi kommer att få se mycket mer av André i framtiden, säger Henrik Ankarcrona.

  Han har gjort jobbet väl, och jag är helt säker på att vi kommer att få se mycket mer av André i framtiden.

  Henrik Ankarcrona om André Brandt

  När André Brandt började som beridare på Magic Park för ett par år sedan hade han med sig El Qlassico som han red åt en annan hästägare. Royne Zetterman köpte dock hästen ganska snabbt. Precis som alla andra hästar i stallet är dock valacken till salu, och efter helgens framgångar lär det dyka upp förfrågningar.
  – Det optimala hade varit om någon hade fått upp ögonen för André och velat köpa ut hästen, så att André kan fortsätta rida den. Idealiskt hade varit om någon hade tyckt att det vore kul att följa André och investera i hästen.

  Det berättade Royne för Ridsport tidigare i helgen.

  Vinnare i Lövsta Future Challenge för unga hästar blev Felix Bader och Laganixx (KWPN val f-16 Aganix du Seigneur-Uno). Segern var extra känslosam för Felix Bader som direkt efter tävlingarna fick säga hejdå till sitt fina sto.

  Så arbetar Ridsport

  Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

  mer ur temat Höjdpunkterna från Göteborg (39)

  BESTÄLL NU

  Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
  Hingstar Online

  Just nu 98 hingstar i vår databas

  Visa alla hingstar
  Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

  Ridsport digital

  99:- i månaden