Hoppning
12 februari 2023 14:56
Ridsportplus

Bettbytande Brandt bäst i Borås

NationelltEfter några delvis spända rundor med nedslag kom fullträffen när det verkligen gällde. André Brandt red El Qlassico TT till seger i Borås GP på söndagen. "Det är en häst med ett väldigt stort hjärta som alltid gör sitt bästa," säger hoppryttaren som nu laddar för Scandinavium.

Bettbytande Brandt bäst i Borås
André Brandt har visat tidigare att han rida snabbt, som här med Messi vid Breeders i höstas där det blev seger i 7-årsklassen. Foto. Roland Thunholm

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

  André Brandt och El Qlassico TT (SWB val f 2011 e Quintender-El Bundy, uppf Karin och Ove Råhnängen, äg Farman Zetterman AB) höll hela vägen när det hoppades Grand Prix över 1,50-hinder hos Borås Fältrittklubb på söndagen.

  Royne plockade fram ett annat bett och det var jättebra.

  André Brandt.

  I det 20 ekipage stora startfältet stod ekipaget, som tävlar för Skyrup Country Club Ryttarförening, för en av fyra dubbelnollor.

  Den 185 cm höge valacken var dessutom snabbast av dubbelnollorna.
  – Det var väldigt roligt att vinna särskilt eftersom det är första gången jag rider Borås Grand Prix. Det är en av mina största segrar, säger 23-årige André Brandt som utsågs till Årets komet av Ridsports läsare förra året.

  Ridit valacken till och från

  Segerhästen El Qlassico TT ägs av ryttarens arbetsgivare och André Brandt har ridit valacken till och från i drygt två år, det senaste halvåret regelbundet. Han gick en klass i torsdags och en klass i fredags inför söndagens GP-hoppning.
  – Han hoppade egentligen väldigt fint, men var lite spänd och fick några nedslag. Men när jag gick ut från banan i fredags kände jag att han skulle vara riktigt bra i dag.

  Första rundan i GP-hoppningen var bra.
  – Han var jättefin, men blev lite stark. Jag frågade Royne [Zetterman, André Brandts chef, reds anm] om jag kunde byta bett på honom. Royne plockade fram ett annat bett och det var jättebra. Hade jag inte haft det hade jag nog inte kunnat rida så fort i omhoppningen som jag gjorde. Det gäller ju att ha kontroll och att hästen inte bara springer, säger André Brandt.

  Det var inget revolutionerande bettbyte – från ett rakt pelhambett i gummi till ett annat, men denna gång med tungfrihet.

  ”Känslig häst”

  – Det är en väldigt känslig häst men han har ett stort hjärta och vill alltid göra sitt bästa. Han är försiktigt och fajtas alltid tillsammans med sin ryttare, berättar André Brandt om segerhästen.

  3259245286181058181946715282306231680407646n
  André Brandt och 1,85 höge El Qlassico TT har haft en bra helg i Borås. Foto: Privat

  Nästa stora utmaning för hoppryttaren blir stortävlingarna i Scandinavium som drar igång om en och en halv vecka.

  Lövsta U25

  Där har André Brandt fått en av Lövsta U25-platserna, vilket innebär att han får rida alla internationella klasser utom världsccupen.
  – Det ska bli jättekul och jag tror det blir bra för mig att rida de internationella klasserna.

  Vilken häst som får följa med är dock inte klart än. André Brandt har också kvalat till ATG-finalen i 1,35-serien som rids i Scandinavium nästa onsdag.

  Den andra U25-platsen i Scandinavium gick till Ebba Danielsson.

  Resultat

  Så arbetar Ridsport

  Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

  BESTÄLL NU

  Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
  Hingstar Online

  Just nu 98 hingstar i vår databas

  Visa alla hingstar
  Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

  Ridsport digital

  99:- i månaden