Dressyr
25 februari 2023 15:28

Evelina Söderström placerad i U25-küren

GHS 2023Det blev svenskt i prislistan i finalen av Lövsta Future Challenge International för U25 i Scandinavium på lördagen. Men segern och bonusvinsten som Overall winner gick till Nederländernas Marten Luiten.

Evelina Söderström placerad i U25-küren
Evelina Söderström och Cilantro i Scandinavium.

Det var Evelina Söderström som red Cilantro (SWB val f 2007 e Johnson-Blue Hors Hertug, uppf Ylva Joyce, äg Annsofie & Björn Söderström) till en fjärde plats i U25-küren.

Det svenska ekipaget slutade på 71,64 procent efter en ganska spretig bedömning. En domare ville ha ekipaget som tvåa, en annan som sjua. Det blev överlag höga betyg för det artistiska utförandet i küren som byggde på Beatlesmusik, medan det tekniska utförandet fick lite lägre siffror.

Framförandet var rytmiskt med en lyssnande häst. Den första piruetten blev lite stor, och i ettorna blev det en miss.

− Jag fick göra om ettorna i min jokerlinje på slutet, och då gick det bättre, berättar Evelina för Ridsport efter ritten.

− Det var mäktigt att få tävla i Scandinavium, och Cilantro kändes ganska avspänd, kanske lite väl avspänd, för han blev lite låg i dag. Men det var ändå ganska bra energi, säger Evelina som är det enda svenska ekipaget som deltagit i alla tre omgångarna av Lövsta International Dressage Tour för U25-ryttare, och hade chans på att vinna bonuspriset på 100 000 kronor för Overall winner.

Men det priset gick till segraren i Scandinavium, Martin Luiten.

Närmast efter i prislistan, på femteplats, fanns ett annat svenskt ekipage genom Mary Sophie Haid Bondergaard och Roberto des Frettes med 71.29 procent. Ryttaren utsågs nyligen till den hetaste svenska ungdomsryttaren av Ridsports redaktion.

Ekipaget var först ut och hade valt att ha många svåra moment tidigt i sin kür. Mary och Roberto radade upp dubbelpiruetter med den äran, och bjöd på många trixiga övergångar, som från piruett direkt in i en sluta.

Martanluitenfynona5230224rt
Marten Luiten och Fynona. Foto: Roland Thunholm

Tredje svenska ekipaget var Cecilia Bergåkra och Izack, ett ekipage som inte har startat i Göteborg tidigare.

Till rockig musik satte ekipaget lysande ökningar i både trav och galopp, medan hästen flöt ut lite i piruetterna och ibland kom bakom lod. Resultatet blev 66,375 procent.

Precis som i ungdomarnas tidigare klass under meetinget gick segern till Nederländernas Marten Luiten/Fynona. Här var domarkvintetten helt enig om att det var förstaplatsen som gällde. Ekipaget fick 77,005 procent.

LFC International Tour ger U25-ekipage chansen att tävla i en egen klass med världscupmeeting, I Göteborg var det nio ekipage som fick chansen.

Läs mer om Lövstas internationella tour för 25-ekipage

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

mer ur temat Höjdpunkterna från Göteborg (39)

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 98 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden