Hoppning
24 februari 2023 23:10

Henrik och Dzara 1,45-segrare i Göteborg

GHS 2023Henrik von Eckermann gjorde inte hemmapubliken besviken när han återigen bjöd på svenskt ärevarv i fredagens sista klass i Scandinavium.

Henrik och Dzara 1,45-segrare i Göteborg
Henrik von Eckermann och Dzara Dorchival applåderades i Scandinavium. Foto: Roland Thunholm

Resultaten hittills i Scandinavium pratar sitt tydliga språk – Henrik von Eckermann har inte missat en chans att rida i mål med segrar och topplaceringar. Efter fjärdeplatsen i fredagens 1,50-klass med King Edward och gårdagens 1,50-seger med Iliana, följde världsettan upp med en seger i speedklassen över 1,45-hinder. Segerhästen Dzara Dorchival följde därmed upp torsdagens andraplats i 1,45 med ännu en framgång.

– Jag har verkligen längtat efter att komma till Göteborg och tävla, sa Henrik von Eckermann vid prisutdelningen.
– Jag har väntat i flera veckor och varit väldigt taggad, vilket kanske märks.

Tvåa i klassen var schweizaren Pius Schwizer med hästen Christina medan dansken Andreas Schou och Macarena blev trea. Evelina Tovek var nära placering i 1,50-klassen med Winnetou de la Hamente Z, men landade precis utanför med ett nedslag. I 1,45-klassen blev det däremot en fjärdeplats med en taggad Moeboetoe v/d Roshoeve.

Femma blev Erika Lickhammer van Helmond med I. Comme Tessa VHL, som visade på fin kvalitet. Det gjorde även 9-åriga Raadbjerg’s Bahia som tillsammans med Peder Fredricson blev sjua. Åtta blev Amanda Landeblad med nya hästen Joelina.

Klassen bjöd på 24 startande ekipage.

Resultatlista

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

mer ur temat Höjdpunkterna från Göteborg (39)

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden