Hoppning
19 januari 2023 10:41

De hoppar i Scandinavium: ”Otroligt vass trupp”

GHS 2023"Den starkaste truppen med spets och bredd vi har haft i Göteborg". Så beskriver hoppningens förbundskapten Henrik Ankarcrona den grupp med ryttare han tagit ut till årets Gothenburg Horse Show.

De hoppar i Scandinavium: ”Otroligt vass trupp”
Ett fullsatt Scandinavium - i år kan det bli verklighet igen. Foto: Natalie Greppi/GHS

Det blir idel ädel hoppadel som publiken får se när Scandinavium slår upp portarna till Gothenburg Horse Show den 22 februari. Världsettan kommer, och får sällskap av nästan hela VM-guldlaget.

– En otroligt stark och vass trupp, vilket känns fantastiskt nu när vi äntligen får komma in i Scandinavium igen, säger förbundskapten Henrik Ankarcrona i ett pressmeddelande.

Efter två år utan publik ser ryttare som Henrik von Eckermann, Peder Fredricson, Jens Fredricson, Angelica Augustsson Zanotelli och Rolf-Göran Bengtsson fram emot att återigen ta emot de svenska fansens hyllningar.

– Den starkaste truppen med spets och bredd vi har haft i Göteborg. Ryttarna längtar och det tror jag publiken gör också. Vi ska göra allt vi kan för att ge dem chans att jubla, säger Henrik Ankarcrona och tillägger:

– Att ge ryttarna klartecken till Göteborg är roliga samtal att ringa. Det betyder ju väldigt mycket både för dem och deras team.

Gothenburg Horse Show står som värd för den sista deltävlingen i hoppningens världscup, innan finalen i Omaha. Tävlingsledaren Tomas Torgersen och organisationen är mer än redo.
– Man kan väl lugnt säga att vi är grymt laddade för att ta emot världens bästa hoppryttare till Scandinavium igen, säger Torgersen i pressmeddelandet.

Svenska hoppryttare till de internationella klasserna under GHS

Peder Fredricson
Henrik von Eckermann
Jens Fredricson
Angelica Augustsson Zanotelli
Rolf-Göran Bengtsson
Wilma Hellström
Evelina Tovek
Douglas Lindelöw
Erica Swartz
Linda Heed
Irma Karlsson
Erika Lickhammer

Gothenburg Horse Show arrangeras i Scandinavium 22-26 februari.

Arrangörens hemsida

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 98 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden