Hoppning
17 november 2022 21:55

Stark insats av svenskarna i första GCL-rundan

GCLGlobal Champions Tour och lagtävlingen Global Champions League avslutar som vanligt året med superfinal i Prag - idag inleddes tävlingarna med kvartsfinal för de lag som jagar en finalplats.

Stark insats av svenskarna i första GCL-rundan
Under tävlingarna i Prag sparas det inte på krutet. Foto: Stefano Grasso/GCT

Tolv lag kom till start i torsdagens kvartsfinal, en 1,60-klass där samtliga lag bestod av tre ryttare. De fyra bästa lagen totalt efter säsongen – Berlin Eagles, Stockholm Hearts, Prague Lions och Shanghai Swans – hoppade inte idag då de är direktkvalade till fredagens semifinal. De får sällskap av de åtta bästa från dagens kvartsfinal.

För ryttarna väntade idag tolv hinder och 15 språng som skulle klaras av inom 72 sekunder. Samtliga tre lagekipages resultat räknades, vilket blev utslagsgivande – nio av 36 ekipage klarade banan felfritt.

Fyra svenskar fanns med i kvartsfinalen, där Henrik von Eckermann/Hollywood V och Evelina Tovek/Winnetou de la Hamente Z kom till start för Scandinavian Vikings. Henrik var felfri medan Evelina fick problem på banan och slutade på 16 fel. Tredje ryttaren i laget, Geir Gulliksen, drog på sig åtta fel och laget hamnade därmed utanför de åtta som går vidare till semifinalen.

Angelica Augustsson Zanotelli visade fortsatt toppform med sin Kalinka van de Nachtegaele, när hon satte en nolla för Madrid in Motion. Laget slutade tvåa på totalt åtta fel och går vidare. Linda Heed hoppade även hon felfritt med Laurien van Orshof och var med det resultatet bäst i Hamburg Giants, som också är med till semifinalen.

Resultat kvartsfinal GCL

Åtta lag till semifinal

Svensklaget Stockholm Hearts, som får klara sig utan Malin Baryard Johnsson som fick kasta in handduken strax före avfärd, får hoppas på Peder Fredricson Catch Me Not S och bröderna Philippaerts i semifinalen.

I finalen, som avgörs på söndag eftermiddag, startar de sex bästa lagen från semifinalen.

Den individuella superfinalen över 1,65-hinder rids på lördag kväll, öppen för de som vunnit en Grand Prix i GCT under året. Henrik von Eckermann är ensam svensk, när han jagar ännu en storseger i sadeln på King Edward – ekipaget vann den penningstinna finalen förra året.

Meetinget i Prag inleddes med en 1,45-tidshoppning under torsdagseftermiddagen. Här var Linda Heed bäst av svenskarna och den enda som knep en rosett, när hon var femma med 10-årige SWB-valacken Heartcore L – en placering som gav 2 800 euro i prispengar.

Resultat 1,45

Start- och resultatlistor
Regler Global Champions League

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden