Dressyr
22 maj 13:50

Fyra segrar på fyra starter för svensk dressyrryttare

Fortsatta framgångarDet blev två segrar på två starter för Malin Wahlkamp-Nilsson i Tyskland i helgen. En av segrarna kom med en SWB-häst med svensk ägare.

Fyra segrar på fyra starter för svensk dressyrryttare
Malin Wahlkamp-Nilsson och Zackson. Bilden är från ett tidigare tillfälle. Foto: Lyndal Oatley

Nyligen gjorde hon succé i Nations Cup för Sverige – och i helgen blev det ytterligare framgångar för Malin Wahlkamp-Nilsson som tävlat i tyska Gölenkamp.

Först blev det seger i Intermèdiaire II med Sam 1108 (OLD f-13 e Sezuan-Licotus, uppf/äg Gestüt Peterhof) på 72,263 procent och därefter vann hon Grand Prix-debuten, kort Grand Prix, med Zackson 2 (SWB f-14 e Zack-Don Primero, uppf/äg Peter Ljungcrantz med familj) på 72,628 procent.

På söndagen blev det nya segrar, nu med 72,074 procent för Sam och 73,600 procent för Zackson som vann Grand Prix-klassen.

− Jag är väldigt nöjd med båda och det är otroligt roligt att Zackson nu kommit upp i klasserna. Jag har haft honom från och till sedan han var tre år gammal och har ett fantastiskt samarbete med hans ägare och uppfödare Peter Ljungcrantz, säger Malin till Ridsport.

Tvåa i den korta GP-klassen blev Tysklands Anabel Balkenhol med hästen Crystal Friendship på 71,512 procent. Klassen bjöd på nio startande ekipage. Polens Beata Stremler och Fürstin Bea OLD tog hand om andraplatsen i Intermèdiaire II, ”morgondagens stjärnor”, på 71,000 procent.

I söndagens Grand Prix kom Tysklands Kristin Biermann och Queensland tvåa i Grand Prix med 71,080 procent.

Resultatlistor

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 88 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden