Dressyr, Ridsport Play
3 mars 2023 21:15

Kolla klippet: Svenskt ekipage vann internationell GP-debut

InternationelltDet blev en svensk seger i fredagens trestjärniga Grand Prix i Lier, Belgien. Kolla in filmklipp från segerritten av det debuterande ekipaget här.

Kolla klippet: Svenskt ekipage vann internationell GP-debut
Malin Wahlkamp-Nilsson. Foto: Roland Thunholm

Malin Wahlkamp-Nilsson och den tidigare godkände hingsten Bergsjöholms Valbonne (val  f 2013 e Blue Hors Zack-Epson, uppf Marita Strauch, Stall Bergsjöholm) gjorde internationell GP-debut med bravur på fredagen.

Det blev seger för det svenska ekipaget i den trestjärniga rundan efter ett program som gav 71,5 procent.

Klassen hade nästan 30 startande och domarna var inte helt eniga om att Bergsjöholms Valbonne skulle vinna. Tre av fem domare hade ekipaget som etta, de andra två hade valacken som trea och sexa.

”Det var ett test försiktigt ridet från min sida för att vara säker på att vi samlar rutin och erfarenhet,” skriver ryttaren bland annat på sociala medier.

Se Malin Wahlkamp-Nilssons inlägg med filmer på instagram nedan.

Malin Wahlkamp-Nilsson arbetar sedan länge hos Patrik Kittel som tävlade valacken tidigare.

Det fyrstjärniga meetinget fortsätter med bland annat fyrstjärnig Grand Prix i morgon lördag. Där finns bland annat svenska OS-ekipaget och EM-medaljören Therese Nilshagen och Dante Weltino OLD i startfältet

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 98 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden