Dressyr, Ridsport Play
12 februari 2023 09:38

Kolla klippet: Ny häst hos Cathrine Laudrup-Dufour

InternationelltHennes båda mästerskapsmedaljörer har lämnat stallet. Men nu berättar danska dressyrstjärnan att hon har fått in en ny häst. Kolla in klippet när Cathrine Laudrup-Dufour rider 4-åringen som ger henne samma känsla som VM-medaljören Vamos Amigos här.

Kolla klippet: Ny häst hos Cathrine Laudrup-Dufour
Cathrine Laudruo-Dufour. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Roland Thunholm

Cathrine Laudrup Dufour berättar om nytillskottet på sociala medier.

Det är 4-årige HP Viard (e Vitalis-Diamond Hit, uppf Lone Boegh Henriksen) som föll dressyrryttaren i smaken riktigt ordentligt och nu har hon köpt hästen tillsammans med sin fru.

– Det är ingen hemlighet att mitt hjärta slår extra mycket för Vamos Amigos. Viard påminner mig om honom på så många sätt när det gäller hur han ser på världen och hur han är både nyfiken och försiktig på samma gång, säger hon till Ridehesten.

Det var HP Viards uppfödare Boegh Henriksen, som är delägare till en annan av dressyrryttarens hästar, som tog kontakt med Laudrup-Dufour och skickade en video på hästen. ”Det tog mig nio sekunder att bli förälskad i denne unge man,” skriver Cathrine Laudrup-Dufour på Instagram.

Tillsammans med Vamos Amigos ingick Cathrine Laudrup-Dufour i det danska guldlaget på VM 2022 och tog två individuella VM-silver innan valacken gick tillbaka till sin ägare i höstas. För några veckor sedan blev det också klart att hennes OS-häst Bohemian såldes.

Se filmklippet med Cathrine Laudrup-Dufour och HP Viard nedan.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 89 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden