Dressyr
5 mars 09:24

Dubbelt svenskt på GP-pallen i Belgien

InternationelltSvenskarna fortsätter visa god form på det fyrstjärniga meetinget i belgiska Lier. På lördagen blev det dubbelt svenskt i GP-toppen när Therese Nilshagen och Juliette Ramel hade fått sina poäng.

Dubbelt svenskt på GP-pallen i Belgien
Dante Weltino och Therese Nilshagen under en av alla fina ökningar vid VM i Herning. Foto: Roland Thunholm

På fredagen vann Malin Wahlkamp-Nilsson och Bergsjöholms Valbonne sin internationella trestjärniga Grand Prix-debut i Lier. Dagen efter fortsatte de svenska framgångarna med dubbelt svenskt på pallen i den fyrstjärniga GP-klassen. Segern gick till Therese Nilshagen och Dante Weltino OLD (OLD hingst f-07 e Danone 4-Welt Hit II, uppf Olaf Bahls) som landade på 75,544 procent. Särskilt höga poäng fick ekipaget för travdelarna och den ökade galoppen.

– Jämnt och bra, inga missar, mjukt, fint och full av energi. Jag tyckte att det var väl avvägt och nu ska jag se om jag kan sätta lite mer tryck i Grand Prix Special, säger Therese Nilshagen till Svenska Ridsportförbundet om det som väntar på söndagen.

Tvåa blev Juliette Ramel och Buriel K.H. (KWPN val f-06 e Osmium-IPS Krack C, uppf P. Bakker) som red ihop 75,293 procent. Tysklands Dorothee Schneider och Sisters Act MT OLD (OLD sto f-12 e Sandro Hit-Royal Diamond 5, uppf Silke Pelzer) knep tredjeplatsen med 73,609 procent. Klassen bjöd på 20 starter.

– Det är fantastiskt att han har den här glädjen. Redan när vi kom till tävlingsplatsen så kändes det som att han älskar att vara på tävling och det är jag väldigt glad för, säger Juliette Ramel efter ritten.

Förbundskaptenen Bo Jenå är nöjd med sina ryttare.
– De red felfritt på hästar som kom ut i väldigt bra skick. Det är väldigt kul att se att det vi jobbat med gett så bra resultat, säger han till Svenska Ridsportförbundet.

Resultatlista

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden