Hoppning
27 juni 2023 15:30

Dubbelt svenskt på pallen i Aachen

CHIO AachenSverige har mjukstartat med dubbla pallplatser i Aachen. Felfri och snabbast i tisdagens femstjärniga klass var Evelina Tovek.

Dubbelt svenskt på pallen i Aachen
Evelina Tovek och Cortina 212 fick en fin start på Aachen-äventyret. Foto: Roland Thunholm

Efter tisdagsmorgonens uppvärmningshoppning i ”civila kläder” inleddes stortävlingen i Aachen med en femstjärnig 1,45-klass mot klockan. Där blev det dubbelt svenskt på pallen med Evelina Tovek och Cortina 212 (RHEIN sto f-09 e Contendro I-Waechter) som segrare och Jens Fredricson och Diarado’s Rose EliTH (SWB sto f-13 e Diarado-Cardento) på tredjeplatsen.

Tvåa blev hemmaryttaren Maurice Tebbel med hästen Quasi Top (HANN val f-15 e Quasimodo van de Molendreef). Klassen bjöd på 47 startande och Tovek fick tusen euro för vinsten.

På torsdag kväll väntar Nations Cup där Sverige har fem ryttare till förfogande. Vem som får rida bestäms på plats. Utöver Evelina Tovek och Jens Fredricson består den svenska truppen av Fredrik Spetz, Petronella Andersson och Wilma Hellström.

Resultatlista 1,45-klassen

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden