Hoppning
26 maj 2023 18:54

Sverige nära prispallen i Rom

InternationelltWilma Hellström stod för starkaste svenska insatsen som enda svenska dubbelnollan när den prestigefyllda, femstjärniga nationshoppningen reds i Rom på fredagen.

Sverige nära prispallen i Rom
Wilma Hellström och Cicci BJN. Foto: Roland Thunholm

För fyra år sedan vann Sverige prestigehoppningen. I år nådde det blågula laget inte hela vägen utan slutade på en fjärde plats bland de tio startande lagen.

Jens Fredricson och Markan Cosmopolit, som ingick i det svenska guldlaget på VM förra året, gav Sverige bästa möjliga start genom att sätta en nolla i 1,60-klassen. I andra rundan blev det 4 fel för ekipaget.

Angelica Augustsson Zanotelli/Kalinka van de Nachtegaele hade inte sin bästa dag på jobbet med 4+15 fel.

Två nollrundor av Wilma

Världscupfinalisterna Wilma Hellström/Cicci Bjn blev dagens svenska hjältar med två felfria rundor medan världsettan Henrik von Eckermann red Iliana till 8+4 fel.

Totalt blev det 12 fel för Sverige.

– Hästarna var i superform och överlag var det väldigt bra rundor, sedan finns det alltid lite precision att skruva på och det ska vi göra. En tävling med väldigt små marginaler också. Så klart hatten av på alla sätt och vis till Wilma som rider dubbelt felfritt. Jens och Cosmo tillbaka på den här nivån med den äran. Angelica fick ett litet missförstånd som blev kostsamt men hästen såg väldigt fin ut i övrigt och Henrik debuterade med Iliana som lyfte sig i runda två, säger förbundskapten Henrik Ankarcrona till Svenska Ridsportförbundet.

Irland vann

Segern gick till Irland efter omhoppning mot hemmanationen Italien, efter att de båda lagen slutat på 8 fel efter de båda grundomgångarna. I omhoppningen fortsatte Irland att hålla nollan genom Michael Pender/Hhs Calais medan Italiens omhoppare Francesca Ciriesi fick 4 fel med Cape Coral.

Frankrike blev trea.

Den femstjärniga nationshoppningen i Rom ingår inte i någon serie.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 89 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden