Dressyr
14 juni 09:19

Dubbla pallplatser för Sveriges ungdomar

InternationelltBåde det svenska juniorlaget och det svenska YR-laget tog sig till prispallen i torsdagens nationstävlingar på det internationella ungdomsmeetinget i tyska Hagen.

Dubbla pallplatser för Sveriges ungdomar
Juni Skobe Rosén och Darthula Vh ingick i det svenska juniorlaget. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Kim C Lundin

De båda svenska lagen tog hem varsin tredjeplats på meetinget som fortsätter till och med söndag.

Det svenska, tredjeplacerade juniorlaget, bestod av Olga Fischer/Grevens Sa VA, Juni Skobe Rosén/Darthula vh och Ebba Wallin/Santorini 8. Trion fick ihop totalt 136,364 procent vilket innebar att de var ungefär 8 procent efter tvåan Danmark och 9 procent efter segraren Tyskland. Sju lag gjorde upp i denna nationstävling.

Resultat, juniorer

I nationstävlingen för Young Rider var det det tio lag på startlistan och samma lag på prispallen – alltså seger till Tyskland, andraplats till Danmark och svenskt på tredjeplats.

Sverige slutade på 139,705 procent och var med det ungefär 12 procent efter de helt överlägsna tyskarna. I det tredjeplacerade laget ingick Wynja Eriksdotter Rubin/El Diablo, Amanda Lindholm/Tiramisu och Mary Sophie Haid Bondergaard/Adora Nightingale.

Resultat YR

Under ungdomsmeetinget rids det även hoppklasser med nationstävlingar.

Arrangörens hemsida
Startlistor och resultat
ClipMyHorse sänder live

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden