Dressyr
15 juni 2020 06:20

Dujardin ger Hester mästerskapshäst som tack för Valegro

GentjänstMannen bakom magin mellan Charlotte Dujardin och Valegro, OS-guldmedaljören Carl Hester, har fått ta över Dujardins GP-häst En Vogue. En häst som tros ha kapacitet för internationella mästerskap redan nästa år. "Jag gav henne Valegro och i gengäld har Charlotte givit mig Vogue", säger Carl Hester.

Dujardin ger Hester mästerskapshäst som tack för Valegro
Charlotte Dujardin och Carl Hester var båda med i OS-silverlaget 2016. Foto: Roland Thunholm

En Vogue är känd för att vara extremt het och när Charlotte Dujardin köpte den nu 11-årige Jazz-sonen som ett projekt beskrev hon valacken som ”livrädd för allt och helt vild”. Därefter har hästen visat stor talang och i sin första Grand Prix fick han över 80 procent. Och nu tar alltså Carl Hester över den känslige valacken som potentiell OS-häst vid sidan av Hawtins Delicato.

– Han ger mig känslan av en väldigt kraftfull topphäst och jag kan knappt vänta innan jag får börja arbeta med honom. Han är definitivt en kandidat för Tokyo, säger Carl Hester till
Horse & Hound.

– Jag har alltid älskat Vogue och tyckt om att rida honom. Han påminner mig faktiskt ganska mycket om Nip Tuck, inte i kroppen för där är de väldigt olika, men de ger samma känsla. De är båda väldigt känsliga, fortsätter han.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden