Sportnytt
28 oktober 2020 06:00

Dyraste utropet på SSHS såldes till USA

Online-auktionDyraste hästen på Swedish Select Horse Sales blev ett sto efter Cape Coral RBF Z. Priset blev 385 000 kronor och köparen finns i USA. Alla hästar utom en såldes på online-auktionen.

Dyraste utropet på SSHS såldes till USA
Madame Pompadour blev dyraste 3-åringen på SSHS auktion 2020. Foto: SSHS/Krister Lindh

Tre hästar gick under klubban för 250 000 kronor eller mera, när 19 hoppstammade 3-åringar såldes på SSHS-auktionen som avslutades på måndagskvällen.

Dyrast blev stoet Madame Pompadour (e Cape Coral RBF Z – Cardento uppf Stal Hendrix äg Stall Spetz AB) som efter 41 bud gick till USA för 385 000 kronor.

Youzeph (SWB e Contendro – Kashmir van’t Schuttershof uppf Ylwa & Jan Holgersson äg Caballito AB) såldes till en svensk köpare för 320 000 kr, medan Macneil (KWPN e Cardento – Darco uppf A Moore äg Elizabeth Lindblad) såldes till en svensk köpare för 255 000 kronor.

Det var färre hästar än vanligt, och selekteringen dessutom hårdare med tuffare krav på röntgenbilder även av hals och rygg. Det var också första gången Swedish Select Horse Sales genomförde en auktion bara via on line-försäljning.
− Vi är jättenöjda och vi har sett möjligheterna med online-auktion. Vi slipper frakta runt hästarna, och vi har haft många besökare på sajten. Som mest var 600 personer inne samtidigt, säger Erik Jerneld som står bakom SSHS tillsammans med Lisen Bratt Fredricson, Pia Levin och Royne Zetterman.

Snittpriset blev på 187 000 kronor, och en av de 19 hästarna förblev osåld.
− Vi hade ett utropspris på 100 000 kronor, och det kanske var en barriär. Å andra sidan var hästarna noga utvalda och då ska utropspriset ligga där, säger Erik Jerneld.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden