Sportnytt
19 augusti 2020 15:00

Jönköping Horse Show ställs in

Jönköping Horse ShowNu står det klart att vi inte kommer att få uppleva tävlingspulsen på Jönköping Horse Show i år. Tävlingsarrangören hade förhoppningar in i det sista, men tvingas nu ställa in på grund av pandemin.

Jönköping Horse Show ställs in
Fredrik Jönsson och Cold Play vann Jönköping Grand Prix i fjol. Foto: Pernilla Hägg

”Förhoppningen om att kunna genomföra årets Jönköping Horse Show 28 oktober-1 november är fortfarande stor. Vi är dock fast beslutna om att Hästlovet i Jönköping ska upplevas i sin helhet. Med ryttare, hästar, show, mässa, god mat och en stämning att längta tillbaka till år efter år. Evenemanget kommer endast att genomföras om vi kan välkomna publik utan begränsningar.” Så skrev tävlingsarrangören på Instagram i början av augusti.

Nu har det definitiva beslutet kommit om att tävlingen på Elmia i Jönköping ställs in. ”Smittläget i Sverige har inte utvecklats i den riktning som vi hoppats på och med dagens situation ser vi ingen möjlighet att kunna välkomna publik, ryttare, partners och utställare på det sätt som vi önskar. Således har vi blivit tvungna att fatta beslutet om att ställa in höstens evenemang”, meddelar arrangören på sin hemsida.

”2020 är ett år där inget är vad det brukar och nu blickar vi fram emot ljusare tider och nästa års upplaga av Jönköping Horse Show”, skriver arrangören och tillägger att datum för 2021 meddelas framöver.

Inga biljetter var släppta till evenemanget, och de ryttare och hästar som är anmälda till någon av tävlingens serier kommer att få sina anslutningsavgifter återbetalda.

Gällande Swedish Select Horse Sales kommer information att publiceras på deras hemsida under dagen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden