Ponny
13 maj 2018 17:16

Ebba Danielsson dubbelkvalad till Falsterbo

Andra FalsterbobiljettenFörst fick hon biljett till Childrens-finalen i Falsterbo. Kort därefter var det dags för en ny Falsterbobiljett för Ebba Danielsson. Den här gången genom seger i kvalet till NAF Five Star Magic Grand Prix.

Ebba Danielsson dubbelkvalad till Falsterbo
Ebba Danielsson säkrade sin andra Falsterbobiljett i Hammarö genom segern på Dynamite Spartacus. Foto: Jenny Johansson

Wermland Equestrian Games, Hammarö. Ebba Danielsson, som rider för Equine Club West, hade inte lång tid på sig att ladda om efter sina fina ritter i Childrens-kvalet på Hammarö. I Medelsvår A-klassen för D-ponnyer stod fler Falsterbobiljetter på spel. Vinnaren av klassen skulle få rida ponny Grand Prix i juli och Ebba kom till start med två C- och två D-ponnyer.

Det blev ingen placering med någon av C-ponnyerna för Ebba Danielsson. I stället vann Izabelle Stolth, Föreningen Mantorpsryttarna med Steel Flight före Ida Selin från Billdals Ridklubb med Fredbos Mesterix. Båda tjejerna var felfria i såväl grund- som omhoppning men Izabelle red 2,5 sekund snabbare.

180513_ebbadanielssondubbelkvaladtillfalsterbo_jennyjohansson2
Izabelle Stolth vann Msv A kategori C på Steel Flight. Foto: Jenny Johansson

När det sedan blev dags för D-ponnyerna kom inget av de tre första ekipagen i mål, bland andra Ebba och Shirsheen Sea Breeze. Däremot kom fullträffen med Dynamite Spartacus, som hon startade allra sist med. Då hade redan Kimia Kadestam, JumpClub, och Ohio One ridit felfritt liksom Frida Karlsson, Föreningen Runsten Equestrians med Tinnerath Lad.

I omhoppningen fick Kimia ett nedslag medan Frida red lite lugnare och helt felfritt. Därmed hade Ebba avgörandet i egna händer. Det gick riktigt snabbt och var helt felfritt, så segern till Ebba Danielsson som visade prov på bra koncentrationsförmåga under en lång, varm och intensiv tävlingsdag.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 88 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden