Hoppning
10 december 2017 19:48

Edwina Tops-Alexander vann i La Coruña

VärldscupenAngelie von Essen hade inte turen med sig vid säsongens världscupdebut i La Coruña - 18 fel och en 33:e plats blev det med Crush. Vann gjorde Edwina Tops-Alexander som var klart snabbast bland de endast fyra dubbelnollorna.

Edwina Tops-Alexander vann i La Coruña
Edwina Tops-Alexander är tillbaka med besked. Det blev världscupseger i La Coruña Foto: Manuel Queimadelos

Sjunde omgången av den västeuropeiska ligan av världscupen i hoppning reds i La Coruña, Spanien. 40 ryttare startade i klassen, där Angelie von Essen och Crush red för Sverige. Fyra hinder ned och två tidsfel resulterade i totalt 18 fel och en blygsam 33:e plats för Angelie i säsongens världscupdebut.

Banan var stor och knepig och flera ryttare valde att utgå. Att ta sig runt felfritt skulle visa sig vara få förunnat, och när alla ekipage ridit var det endast åtta som hade nollat: Sameh El Dahan (Egypten) på Suma’s Zorro, Robert Whitaker (Storbritannien) på Catwalk IV, hemmaryttaren Manuel Fernandez SaroCuidam, Luiz Felipe de Axevado Filho (Brasilien) på Chaccomo, Denis Lynch (Irland) på All Star 5, Edwina Tops-Alexander (Australien) på California, Max Kühner (Österrike) på Chardonnay 79 och så Maikel van der Vleuten (Nederländerna) på Idi Utopia – Maikel som igår red Rolex Top-10-finalen i Genève men snabbt tagit sig till Spanien.

I omhoppningen var det fyra ekipage som satte ny nolla. Till publikens stora jubel gick Manuel Fernandez Saro upp i ledning efter sin ritt, men segerpositionen kunde han inte behålla länge. Edwina Tops-Alexander levererade en suverän, felfri runda, och tiden 40,08 kunde ingen av de felfria rå på. Max Kühner var den största utmanaren men han kom ändå mer än två och en halv sekund efter Edwina.

Seger till Edwina Tops-Alexander och över en miljon kronor i prispengar. Max Kühner tvåa och Manuel Fernandez Saro kom på tredje plats.

I den absoluta toppen blir det inga större förändringar efter tävlingen i La Coruña. Steve Guerdat ligger kvar i ledning på sina 43 poäng och Henrik von Eckermann har kvar sin andraplats på 40 poäng. Kevin Staut fortfarande trea med 38 poäng – men ny fyra blir Denis Lynch som hamnar på 37 poäng precis som landsmannen Mark Mcauley. Edwina Tops-Alexander gör ett jätteskutt i tabellen till sjätte plats med 35 poäng. Daniel Deusser lyckades inte ta några poäng i La Coruña och ligger kvar på 32 poäng vilket ger honom en sjunde plats – 32 poäng har nu även Maikel van der Vleuten som klättrar till åttonde plats.

Douglas Lindelöw ligger på 16:e plats med sina 24 poäng och Peder Fredricson har 13 poäng vilket placerar honom på 28:e plats.

Nästa omgång av världscupen i hoppning rids i London nästa helg.

Resultat Longines FEI World Cup i La Coruña

1. Edwina Tops-Alexander (Australien) – California
2. Max Kühner (Österrike) – Chardonnay 79
3. Manuel Fernandez Saro (Spanien) – Cuidam
4. Denis Lynch (Irland) – All Star 5
6. Sameh El Dahan (Egypten) – Suma’s Zorro
7. Robert Whitaker (Storbritannien) – Catwalk IV
7. Luiz Felipe de Axevedo Filho (Brasilien) – Chaccomo
8. Maikel van der Vleuten (Nederländerna) – Idi Utopia
9. Emanuele Gaudiano (Italien) – Caspar 232
10. Marlon Modolo Zanotelli (Brasilien) – Celena VDL

Komplett resultat 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 99 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden