Sportnytt
25 oktober 2017 16:31

Elmia Scandinavian Horse Show är igång

I dag onsdag börjar ett av häst-Sveriges största event: Elmia Scandinavian Horse Show. Meetinget börjar med kvalklasser för de unga hopphästarna och semifinaler för de unga dressyrhästarna.

Elmia Scandinavian Horse Show är igång
Amanda Eriksson och Lucón var en av de felfria i 6-åringarnas första kvalhoppning. Foto: Roland Thunholm

112 stycken 5-åriga hopphästar och 78 stycken 6-åriga hopphästar har gått sina första kvalklasser. Lite senare i eftermiddag startar 25 stycken 7-åriga hopphästar.

34 av 5-åringarna gick felfritt och detsamma gjorde 24 stycken 6-åringar.

171025 Jönköping Maria Talonpoika och Ginerin CC var en av de felfria i 6-åringarnas första kvalhoppning. Photo: Roland Thunholm Code: 718 35
Maria Talonpoika och Ginerin CC var en av de felfria i 6-åringarnas första kvalhoppning. Foto: Roland Thunholm

På fredag rids kval 2 för kvalhästarna – då i omvänd startordning. Till finalen går sedan de 25 bästa hästarna med lägst antal fel efter de båda kvalklasserna.

171025 Jönköping Mathilda Thunholm och Berlinetta var en av de felfria i 5-åringarnas första kvalhoppning. Photo: Roland Thunholm Code: 718 35
Mathilda Thunholm och Berlinetta var en av de felfria i 5-åringarnas första kvalhoppning. Foto: Roland Thunholm

Dressyren har startat med semifinaler för unghästarna. Segrade i semifinalen för 4-åriga dressyrhästar gjorde Sofie LexnerInoraline W. 5-åringarnas semifinal pågår fortfarande när detta skrivs.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 111 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Endast 1:- första månaden
Därefter ordinarie pris 69:-