Dressyr
6 april 2021 13:35

EM för unga ryttare flyttas från Valencia

Byter platsDet blir inga dressyrtävlingar i Valencia i april och inte heller något dressyr-EM för children, junior och young rider i juli. Istället söker man nu med ljus och lykta efter en ny tävlingsplats.

EM för unga ryttare flyttas från Valencia
Förslaget är att EM för unga ryttare hålls på ett annat ställe i Spanien. Foto: iStock

Dressyr-EM för children, junior och young rider var tänkt att äga rum i Valencia 5-11 juli, men arrangören meddelar nu att man söker efter en ny tävlingsplats. Samtidigt ställer man även in de två internationella dressyrtävlingar som var planerade i april.

De sista hopphästarna lämnade nyligen tävlingsplatsen i Valencia efter det stora utbrottet av EHV-1, och arrangören CES Valencia befinner sig nu mitt i efterdyningarna. ”På grund av osäkerheten kring när tävlingsverksamheten kan återupptas på tävlingsplatsen tvingas vi nu ställa in de planerade tävlingarna i slutet av månaden”, lyder budskapet.

I nuläget är det oklart var EM för unga ryttare kan tänkas äga rum.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden