Dressyr
14 februari 2021 16:04

Dubbla placeringar för flera ekipage vid helgens tävling för landslagstrupperna

Skarpt lägeLandslagstrupperna bjöds i helgen in till en särskild tävling i Flyinge med fokus på mästerskapsprogrammen. Några ekipage stack ut lite extra i de starka startfälten. Se vilka här.

Dubbla placeringar för flera ekipage vid helgens tävling för landslagstrupperna
Ellen Lindén Urnes har all anledning att vara glad. Här på en gammal bild från SM 2018, då hon tog silver med Fairy Tale. Foto: Roland Thunholm

I helgen har det bjudits på nationella klasser för de unga landslagstrupperna hos Flyinge Hästsportklubb. Några ekipage har utmärkt sig lite extra, både bland juniorer och young riders.

Efter en andraplats i lördagens FEI Lagprogram Msv B (J) med 70,050 procent toppade junioren My Sandgren och Hampuz M.Ge söndagens FEI Mästerskapsprogram Msv B (J) med 70,098 procent. Segrade i lagprogrammet gjorde Siri Ryrstedt och Stargazer på 70,505 procent. Samma ekipage red hem en fjärdeplats i mästerskapsprogrammet på 67,696 procent.

Emma Kåberg har bara haft sitt rödhåriga sto Carla sedan i somras, men ekipaget har verkligen klickat. Dubbla tredjeplatser blev helgens resultat med 67,323 procent i lagprogrammet och 67,843 procent i mästerskapsprogrammet.

Fyra i lagprogrammet blev Siri Ehrnrooth och Elverhöjs Olympia på 67,121 procent, medan Emilia Bergåkra knep femteplatsen med storasysters stjärnhäst Primavera på 66,717 procent.

Tvåa i mästerskapsprogrammet blev Louise Brantefjord och Aladin på 68,971 procent. Femteplatsen gick till Emilia Lind och Donatello som red ihop 67,157 procent.

Både Emma Kåberg och Emilia Lind ingår för närvarande i utvecklingstruppen, medan övriga placerade är uttagna till B-truppen. Någon A-trupp är i dagsläget inte uttagen.

Dubbelseger till Ellen Lindén Urnes

Bland young riders visade särskilt Ellen Lindén Urnes, Emelie Svanström och Felicia Bermar Vistedt framfötterna. Lindén Urnes tog hem dubbla segrar med sin Fairy Tale i lördagens FEI Prix S:t Georges på 73,382 procent och därefter i söndagens FEI Mästerskapsprogram Msv A (UR) på 74,216 procent. Svanström blev tvåa i Prix S:t Georges med Toscham SD med 68,432 procent och trea i mästerskapsprogrammet på 70,049 procent.

Bermar Vistedt blev å sin sida trea i Prix S:t Georges med Breezy A.S. på 68,088 procent, och femma i mästerskapsprogrammet på 68,921 procent.

Fyra i Prix S:t Georges blev Linnéa Holmgren och QC Sir Dennis på 67,843 procent. Femma blev Nina Jenemark och Belisko på 67,353 procent, medan Sofia Buskhe och Fireball Macohl knep sjätteplatsen på 66,961 procent.

I mästerskapsprogrammet tog Hanna Nilsson och Becquerel hand om andraplatsen på 70,539 procent. Fyra blev Christina Lundblad och Headline på 69,118 procent och sexa blev Felicia Olofsson och Bellman på 68,824 procent.

Resultatlistor

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden