Dressyr
8 augusti 2020 20:20

EM-trupp fick vända vid Ungerns gräns – motstridiga besked

MästerskapI torsdags kom Spaniens lag till EM i dressyr för children och juniorer till Ungerns gräns. Meningen var att de skulle fortsätta till huvudstaden Budapest för deltagande i EM nästa vecka. Men vid gränsen blev de beordrade att vända tillbaka till Spanien. Några timmar senare kom ett annat besked.

EM-trupp fick vända vid Ungerns gräns – motstridiga besked
Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Istock/Acceptfoto

Det är Eurodressage som berättar om förvirringen som uppstod vid ungerska gränsen och som ledde till att Spanien nu inte har något lag på mästerskapet.

De båda spanska lagen körde i karavan från Spanien, men när de kom fram till den ungerska gränsen blev de stoppade. Det handlade om att coronaläget i Spanien har försämrats den senaste tiden och att Ungern infört särskilda bestämmelser för inresande därifrån. Det handlade bland annat om karantän och uppvisande av godkända covid 19-tester.

I samband med detta tog spanska ridsportförbundets ordförande beslutet att avbryta resandet till Ungern och EM för alla inblandade och karavanen vände om. Flyg och hotell för ledare och tränare avbokades.

Tre timmar efter att karavanen hade vänt kom ett nytt besked, nu från Ungerns regering. Detta beskedet handlade om att de tävlande var undantagna de särskilda bestämmelserna för inresa och alltså var välkomna.

De flesta i det spanska teamet fortsatte dock hem till Spanien igen. Arianna Abad Feliú, Carla Ugena och Lilly Martínez bestämde sig dock för att genomföra mästerskapet, men gör det nu på egen risk och bekostnad, de har alltså inget officiellt stöd från det spanska ridsportförbundet.

Det är EM i dressyr för children, juniorer, unga ryttare och U25 som hålls i Budapest nästa vecka. Sverige och Norge skickar inga lag med tanke på de rådande omständigheterna med coronapandemin, som bland annat innebär att att nya restriktioner och karantänbestämmelser kan införas plötsligt runt om i Europa.

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden