Fälttävlan
30 april 2019 09:18

EM-vinnarna missar stortävlingen: ”Han har inte varit sig själv”

BadmintonPrestigefyllda Badminton står för dörren. Bara dagar innan det är dags för ekipagen att ge sig i kast med stortävlingen har en av favoriterna strukit sig.

EM-vinnarna missar stortävlingen: ”Han har inte varit sig själv”
Ingrid Klimke är regerande Europamästare. Arkivbild: Fredrik Jonsving

I veckan avgörs Badminton Horse Trials och runt 160 000 besökare väntas vara på plats för att se ekipagen när de visar vad de går för i dressyr, terräng och banhoppning. 90 ekipage startar den prestigefyllda tävlingen och tre svenskar är med: Louise Romeike/Wieloch’s Utah Sun, Malin Josefsson/Golden Midnight och Hanna Berg/Quite Survivor.

Bara dagar innan startskottet går meddelade dock en storfavorit att hon stryker sig. Ingrid Klimke, som bland annat är regerande Europamästare, skulle ha startat  SAP Hale Bob OLD som hon var tvåa med i Badminton 2015. Nu blir det inte så.

”Tyvärr har SAP Hale Bob OLD de senaste dagarna inte varit själv, bara inte så energisk och fit som jag är van vid med honom. För att undvika eventuella risker för Bobby har jag fattat det tråkiga beslutet att stanna hemma i år”, skriver Ingrid Klimke och önskar samtidigt alla andra ett härligt Badminton 2019.

Anmälda

Screen Shot 2018-09-15 At 20.52.34
Ingrid Klimke och Hale Bob missar årets Badminton. Arkivbild: FEI

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden