Hoppning
1 juli 2018 17:01

Emelie avslutade med NM-guld på familjens godkända hingst

GuldEmelie Hugoson-Feldt satte punkt för NM med ännu ett guld till Sverige. Guldet togs tillsammans med godkända hingsten Turmalin 1202 – son till Emelies SM-silverhäst Tornesch 1042.

Emelie avslutade med NM-guld på familjens godkända hingst
Emelie Hugoson-Feldt tog YR-guldet i NM med familjens hingst. Foto: NRYF/Rebecca Ballestad-Mender

– Jag har nog inte riktigt fattat det. Jag kommer nog att vakna i morgon och då kanske börja förstå, säger Emelie Hugoson-Feldt.

Hon har just avslutat de Nordiska Mästerskapen med att vinna guld i hoppning för young riders tillsammans med familjens hingst Turmalin 1202 (SWB, hingst, f 2006, e Tornesch-Landlord, uppf Agneta Tegnér, äg Heliotrop Hb).

Dessutom tog Hugo Whilmark med Chamie Rtg brons i finalen. Både Emelie och Hugo ingick i det svenska laget som tog YR-guld på NM och därmed reser båda hem med dubbla medaljer i bagaget.

Nmyrhh
Emelie delade pallen med YR-landslagskollegan Hugo Whilmark. Foto: Helena Holm

Sist ut

Emelie gick sist ut i alla hoppningar under dagen. Efter ett nedslag tidigare i dag för Emelies del var det slutligen fyra som skulle göra upp om de tre medaljerna.

– Jag trodde att det var kört när vi var fyra som skulle hoppa om. Min plan var att gå in och göra en trevlig runda, och kanske lyckas ta tredjeplatsen. Men, jag och hästen var supertaggade, körde på känsla – och det gick ju bra, säger Emelie lyckligt.

Trots att en stor etta visades på skärmarna kunde Emelie inte tro att hon hade vunnit när hon passerade mål till både jubel och musik.
– Jag trodde att skärmen hade hakat upp sig, men ettan försvann ju aldrig, säger Emelie som alltså då hade säkrat NM-guldet.

Bland det största

Familjen har ägt Turmalin sedan han var två år och han har tävlats av bland andra Malin Baryard Johnsson. Sedan två år är det Emelie som rider honom och hon beskriver Turmalin som en häst som alltid ställer upp och kämpar hela vägen in i mål.

Hon rankar deras guld som något av det största hon har gjort.
– Jag tog ett SM-silver med hans pappa Tornesch och då rankade jag det som det största, men det här är ett snäpp bättre, säger vinnaren.

Fem guld totalt

Även juniorerna gjorde upp om sina individuella medaljer i dag. Bästa svensk var Stina Efraimson med Dana på delad sjundeplats.

Emelies guld var Sveriges femte guld under NM, som nu är slut för i år. Även Alma Carlén tog ett individuellt guld som vinnare av NM för children. De tre tidigare gulden har tagits i lag: Young riders i hoppning, kategori D i hoppning och kategori C i dressyr.

Resultat

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden