Världen
12 oktober 2022 06:20

”Emma kommer att fortsätta vara älskad”

Kunglig ponnyNär drottning Elizabeth II fördes till sista vilan flankerades hon av sin älskade Emma – ponnyn hon red nästan ända fram till slutet. Många har undrat vad som händer med den kungliga ponnyn efter hennes majestäts död och nu har kungahuset svarat.

”Emma kommer att fortsätta vara älskad”
Längs kortegevägen vid Windsor Castle väntade fellponnyn Emma. Över sadeln låg hennes majestäts huvudduk draperad. Foto: Daily Mail/Screenshot

Världens alla hjärtan smälte vid åsynen av ponnyn Emma som stod längs med kortegevägen när drottning Elizabeth II av Storbritannien fördes till sista vilan. Frågorna om vad som nu händer med drottningens 26-åriga trotjänare har varit många – och svaret är betryggande.

– Emma kommer att fortsätta vara älskad och omhuldad på Royal Mews, där hon även får regelbunden motion av ett hängivet litet team, säger en representant för kungahuset.

Royal Mews är hovstallet, i det här fallet vid slottet i Windsor.

Framgångsrik tävlingsponny

Ett nytt foto har också släppts av det svarta fellponny-stoet som drottningen red sina dagliga turer på nästan ändå in i slutet.
– De senaste 15 åren red drottningen lätta turer runt slottet i Windsor på Emma, lägger kungahusets representant till.

Emma-882x920
Buckingham Palace visar upp en välmående Emma. Foto: UK Press Association

Emmas fulla namn är Carltonlima Emma och stoet köptes som 8-åring. Emma hade sedan en kort men framgångsrik tävlingskarriär, där hon bland annat kvalade till prestigefyllda Horse of the Year Show (HOYS) och London International Horse Show på Olympia.

När hon lämnade tävlingsbanan 2007 för hovstallet övergick hon till att bära drottningen på hennes uteritter på de kungliga markerna.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden