Sverige
17 februari 2018 19:02

En häst dog – de fyra andra omhändertagna efter vanvård

VanvårdFyra hästar, inklusive ett föl, har omhändertagits på grund av brister i skötseln. Bristerna upptäcktes i november och en uppföljningsinspektionen gjordes efter att en av hästarna hade dött.

En häst dog – de fyra andra omhändertagna efter vanvård
Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Arkivbild: Ann-Sofi Hjärn

Stallet, där hästägaren hyr in sig, ligger i Dalarna och nu har hästägarens fyra hästar omhändertagits, skriver Avesta Tidning som rapporterar vidare att länsstyrelsen i sin rapport berättar att hästarna har vanvårdats. Brister i skötseln upptäcktes vid en inspektion i november och efter det meddelade länsstyrelsen att ägaren måste strö hästarnas ligghallar.

I januari dog en av hästarna, berättar tidningen vidare. Efter att veterinären varit på plats och behandlat hästen sedan den hittats liggandes i hagen skulle den hållas under uppsikt. Ägaren kom tillbaka till stallet på kvällen och hästen hade då dött.

Efter att länsstyrelsen meddelats om hästens död gjorden en uppföljningsinspektion, som visade att läget var sämre med påtagliga brister. I ligghallarna var det mestadels snö på den frusna marken, blandat med hästbajs. Länsstyrelsen har efter uppföljningsinspektionen meddelat att hästarna omhändertas enligt djurskyddslagen, skriver Avesta Tidning.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 119 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden